UUSIMMAT

Matkapuhelinvalmistajat tavoittelevat suurempia osuuksia

02.12.2003 00:00 Muropaketin toimitus

Matkapuhelinvalmistajien kilpailu markkinoiden herruudesta on viime vuosina käynyt kiivaana ja sijoitukset myyntilistoilla ovat muuttuneet useaan otteeseen. Yksi asia on kuitenkin pysynyt samana, Nokia on ollut kärjessä varsin suvereenilla yli 30 prosentin markkinaosuudellaan. Kilpailijat tulevat kuitenkin kovaa perässä ja juuri viime viikolla saatiin uusia tietoja yritysten tavoitteista.

Sony Ericsson aikoo tuplata markkinaosuuden

Telecom.paper-verkkolehden mukaan Sony Ericssonin tavoitteena on vuonna 2004 kasvattaa yhtiön puhelinten markkinaosuus 7 – 10 % tienoille. Yhtiön myynti oli tämän vuoden kolmannella neljänneksellä 5,4%, joten tavoite on lähes kaksinkertaistaa markkinaosuus.

Tavoitetta tukee SE:n tämän vuoden puolella saavuttama nousu, joka on johtunut pääosin T610-kamerapuhelimen suuresta suosiosta. Nousua viime vuoden kolmanteen neljännekseen tapahtui 42% ja yritys ilmoittaakin myyneensä neljänneksen aikana hieman päälle seitsemän miljoonaa matkapuhelinta.

Sony Ericsson ei kuitenkaan lähde taistoon määrällä, vaan panostaa enemmän malliensa paranteluun. Yritys ei ole loppuvuoden aikana esitellyt montakaan uutta mallia ja tällä hetkellä odotellaan kuumeisesti valmistajan ensimmäistä 3G-puhelinta, Z1010:ä.

Samsung ohi Nokian vuoteen 2010 mennessä?

Korealaisen elektroniikkajätin, Samsungin, tavoitteet on suunniteltu hieman pidemmälle. Tähän viittaisi yrityksen toimitusjohtajan Lee Kunheen lausunnot, joista The Register -verkkojulkaisu kertoi viime viikon lopulla.

Kunheen mukaan yritys tavoittelee markkinoiden ykköspaikkaa ja Nokian syrjäyttämistä vuoteen 2010 mennessä. Optimistisiin arvioihin ovat varmasti syynä Samsungin viime aikojen tasainen kasvu ja valmistaja uskookin läheisten suhteiden operaattoreiden kanssa auttavan myynnin lisäämisessä.