Mediatek julkaisemassa uusia järjestelmäpiirejä, joutui jo pudottamaan toisen hintaa

18.08.2017 15:35 | Muropaketin toimitus

Edullisten älypuhelinten järjestelmäpiirien valmistajana tunnettu MediaTek on lähettänyt lehdistölle kutsuja kahden uuden piirin julkistukseen. Molemmista on vuotanut julki ennakkotietoja. 

Myfisguiden mukaan piireistä kalliimpi Helio P30 on valmistettu 12 nanometrin viivanleveydellä ja koostuu neljästä 1,5 gigahertsin kellotaajuuden Cortex-A72 -ytimestä, ja neljästä samalla kellotaajuudella tikittävästä Cortex-A53 -ytimestä. Piirin LTE -osio tukee Cat.10 -nopeuksia, eli teoriassa sillä päästään 600 megabitin latausnopeuksiin.

Edullisempi P23 valmistetaan 16 nanometrin prosessilla, siinä on kahdeksan Cortex-A53 ydintä, ja piirin PowerVR 7XTP GPU tukee 2K-tarkkuuden näyttöjä. Lisäksi piirillä voi ennakkotietojen mukaan käyttää tuplakameroita.

Vaikka P23-piiriä ei ole vielä edes julkaistu virallisesti, on MediaTek sen kanssa ongelmissa. Sirun hinnaksi oli alunperin suunniteltu 15 dollaria, mutta valmistaja pudotti sen 11 ja 12 dollarin välille saadakseen asiakkaikseen enemmän kiinalaisvalmistajia. Qualcomm rysäytti oman Snapdragon 450-piirin hinnan 10,50 dollariin, joten MediaTek joutunee pudottamaan oman piirinsä hintaa entisestään.

Tilannetta vaikeuttaa MediaTekin osalta sen maksama hinta piirien varsinaisesta tehtailusta. Gizmochinan tietojen mukaan Snapdragonit tekevä Samsung veloittaa  veloittaa Qualcommilta piikiekosta 2500 dollaria, mutta Mediatek joutuu maksamaan samasta raaka-aineesta TSMC:lle peräti 3500 dollaria. Kaikesta huolimatta MediaTek uskoo tuotteisiinsa, ja povaa toimittavansa piirejä vielä tänä vuonna kolmen miljoonan kappaleen kuukausivauhtia.