Uusimmat

MediaTek luovuttaa kilpailun järjestelmäpiirien kovimmassa teholuokassa

12.11.2017 17:55 Muropaketin toimitus

Mobiililaitteiden järjestelmäpiirejä valmistava MediaTek on päättänyt osaltaan heittää pyyhkeen kehään kilpailussa kovinta tehoa vaativassa lippulaivakategoriassa.

Yhtiö haastoi Qualcommia vielä kuluneena vuonna esitellyllä Helio X30:llä, mutta on nyttemmin päättänyt keskittyä vain keskihintaisiin ja halvempiin puhelimiin tarjottaviin järjestelmäpiireihin. Yhtiö kohtasi Helio X30:n kanssa liikaa ongelmia, ja sen markkinaosuus putosi tämän myötä 25 prosentista 15 prosenttiin.

Puhelinvalmistajista ainoastaan Meizu ja Elephone ottivat tosissaan käyttöön Helio X30:n, kun muut vaihtoivat Qualcommin tarjontaan, tai tyytyivät pienempitehoisiin Helio-piirisarjoihin. Mediatekin edustajan mukaan useita kiinalaisvalmistajia kiinnosti erityisesti keskihintaisten puhelimien julkaisu lippulaivamalleja enemmän, joten Helio X30 ei sopinut oikein niihin suunnitelmiin.

Mediatekin seuraavana tähtäimenä on saada Helio P40 -järjestelmäpiiri markkinoille kilpailemaan Snapdragon 660:n kanssa. Yhtiön on tarkoituksena saada P40:stä merkittävästi Snapdragon 660:tä halvempi. Lippulaivatasolta yhtiö vetäytyy ainakin vuodeksi pariksi. Yhtiön suunnitelmista kertoi Gearburn.

Muropaketin uusimmat