Uusimmat

MeeGo-konferenssi pettymys? Missä ovat mielenkiintoiset uutiset?

25.05.2011 12:31 Sampsa Kurri

San Franciscossa on parhaillaan meneillään (23.-25.5.) vuoden merkittävin MeeGo-käyttöjärjestelmään liittyvä tapahtuma eli MeeGo Conference 2011. Toistaiseksi tapahtumasta on uutisoitu maailmalla ja Suomessa hyvin niukasti.

Ennen tapahtumaa odotukset olivat kuitenkin korkealla sillä viime viikolla nettiin vuoti kiusoittelupätkä Nokian vielä julkaisemattomasta älypuhelimesta, jonka oletetaan olevan MeeGo- tai Harmattan-käyttöjärjestelmään perustuva N9- tai N950-laite. Netissä liikkui myös villejä huhuja, joiden mukaan tapahtumassa jaettaisiin laitteesta kehittäjille QWERTY-näppäimistöllä varustettu versio ja tavallisille kuluttajille myyntiin tulisi versio ilman näppäimistöä.

Uutisoimme TaskuMurossa maaliskuussa Nokian kertovan MeeGo Conference -tapahtumassa lisää tietoja kehitteillä olevasta Harmattan-koodinimellistä käyttöjärjestelmästä ja sovelluskehityksestä yrityksen MeeGo-laitteelle. Lisäksi LG:n piti kertoa omassa sessiossaan MeeGo-suunnitelmistaan ja esitellä MeeGo-laitteiden prototyyppejä. Edellä mainitut Nokian sessiot ovat tällä hetkellä MeeGo Conference 2011 -tapahtuman sessiotiedoissa ”Declined”-kategoriassa (torjuttu, kielletty) ja LG:n sessiotiedot on poistettu kokonaan.

Nokia on yksi tapahtuman pääsponsoreista, mutta virallisen sessioaikataulun mukaan se aikoo kertoa vain MeeGo 1.2 -kehitysversiosta N900-laitteelle.

Oletko seurannut MeeGo Conference 2011 -tapahtumaa? Kerro kommenteissa, mitä mieltä olet tapahtuman annista toistaiseksi?