Meizu PRO 7 -mallit lopulta julki

27.07.2017 19:07 Muropaketin toimitus

Meizu on viimein saanut odotetut PRO 7 -mallit julkistettua. Suuria yllätyksiä julkistus ei tarjonnut, lukuisten vuotojen ansiosta puhelinten ominaisuudet olivat suurin piirtein tiedossa jo etukäteen.

Meizu PRO 7 ja Meizu PRO 7 Plus ovat hyvin samankaltaisia puhelimia perusominaisuuksiltaan, eroja on lähinnä koossa ja järjestelmäpiirissä. 5,2-tuumaisen perusmallin järjestelmäpiirinä on MediaTek Helio P25, joka on 64-bittinen ja kahdeksanytiminen. 5,7-tuumainen PRO Plus -versio on puolestaan ensimmäinen puhelin, joka hyödyntää MediaTekin kymmenytimistä 64-bittistä Helio X30  -järjestelmäpiiriä. Myös tarkkuus kasvaa näytön koon mukana, perusmallin resoluutio on 1920 x 1080, PRO nostaa lukemat 2560 x 1440 pikseliin.

Molemmissa on samanlainen kamerakokoonpano. Takapuolella on kaksi Sonyn IMX386-kennoon perustuvaa 12 megapikselin kameraa ja etupuolella yksi 16 megapikselin kamera. Takapuolen kamerat tosin sopivat tavallista paremmin selfie-kuvien ottamiseen, sillä kameroiden alla on pieni kakkosnäyttö, josta kuvaa voi sitä ottaessa tarkkailla. Lisäksi pienelle kosketusnäytölle saa näkyviin esimerkiksi ilmoitukset, musiikin soittolistat tai kopion päänäytön sisällöstä. Näytön koko on oletattavasti 1,9 tuumaa, mutta tätä Meizu ei vahvistanut eikä kiistänyt julkistustilaisuudessaan.

Etupuolen näytön alla on Meizun ”mBack”-nimellä kutsuma näppäin, joka toimii Android-käyttöjärjestelmän kotinäppäimenä. Lisäksi siihen on upotettu sormenjäljenlukija. Käyttöjärjestelmäversio on Android 7.0, jonka päällä pyörii Meizun oma Flyme OS.

Myös muistissa, tallennustilassa ja akkukapasiteetissa on eroa. PRO 7 on tarjolla neljällä gigatavulla keskusmuistia ja 64 gigatavun tallennustilalla. Plus-malli nostaa muistin määrän kuuteen gigatavuun, tallennustilavaihtoehtoja on kaksi: 64 tai 128 gigatavua. Pienemmän mallin akkukapasiteetti on 3000 milliampeerituntia, isomman akussa riittää puhtia 500 milliampeerituntia enemmän.

Puhelimet tulevat myyntiin Kiinassa elokuun 5. päivänä, mutta niiden hintaa Meizu ei vielä kertonut. Kiinan jälkeen niiden odotetaan leviävän myös muualle maailmaan, mutta aikataulusta ei ole vielä selvyyttä.