UUSIMMAT

Meizun Flyme -käyttöjärjestelmää voi kokeilla myös monilla muilla Android-puhelimilla

13.05.2017 15:41 Muropaketin toimitus

Monet Android-valmistajat kuorruttavat Android-käyttöjärjestelmää omalla käyttöliittymällään ja muilla lisäyksillään. Yleensä omat Android-versiot pidetään tiukasti sidottuina vain valmistajan omiin tuotteisiin. Meizu on kuitenkin valinnut toisen tien, ja on julkaissut oman Flyme -käyttöjärjestelmävarianttinsa kokeiltavaksi myös muiden valmistajien laitteilla.

Ensimmäisessä vaiheessa Meizun tuotetta voi kokeilla 60 eri Android-puhelimella, mutta määrää ollaan kasvattamassa tulevaisuudessa. Koko listaa pääsee tutkimaan Flymen omilla sivuilla. Tunnetuista valmistajista listalla ovat esimerkiksi Lenovo, Samsung, Huawei, Google, HTC, LG ja Sony. Luonnollisesti kaikkia eri malleja ei tueta, vaan joka valmistajan valikoimista tarjolla on kourallinen laitteita.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että Flyme 6 OS on betavaiheessa, joten ainoaan puhelimeensa sitä ei kannata ruveta asentelemaan. Mikäli omasta puhelimesta kuitenkin puuttuu esimerkiksi sovellusvalikko, Flymen asentamalla sellaisen saa käyttöön. Ohjeet asennukseen ovat tarjolla kiinaksi, joten jos puhelinten flashaamisesta ei ole kokemusta, ei tällä projektilla välttämättä kannata aloittaakaan.