UUSIMMAT

Microsoft ilmoitti sovellusyhteistyöstä 20 Android-laitevalmistajan kanssa

27.05.2015 11:09 | Juha Kokkonen

PowerPoint on Android

Microsoft kertoo virallisessa blogissaan tehneensä yhteistyösopimuksen 20 uuden Android-laitetoimittajan kanssa. Mukana on sekä paikallisia että maailmanlaajuisia toimijoita, joista suurimpina maininnan arvoisia ovat LG ja Sony. Käytännössä sopimus koskee Microsoftin sovellusten esiasentamista kyseisten valmistajien Android-taulutietokoneisiin. Microsoftin mukaan sen alustojenvälisen strategian perusajatuksena on tuoda Microsoftin palveluita kaikille käyttäjille ja kaikille laitteille.

Sopimuksen myötä kyseisten yhteistyökumppaneiden taulutietokoneissa tullaan lähitulevaisuudessa näkemään esiasennettuna Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive ja Skype-sovellukset. Sovellukset tulevat löytymään LG:n tulevasta uutuustabletista sekä Sonyn Xperia Z4 tabletista seuraavien 90 päivän kuluessa. Microsoftin mukaan laitevalmistajat pystyvät tarjoamaan lisäarvoa kuluttajille esiasennettujen Microsoft-sovellusten avulla. Jo aiemmin maaliskuussa Microsoft sopi vastaavasta yhteistyöstä mm. Dellin ja Samsungin kanssa ja Microsoftin sovellukset löytyvätkin Samsungin Galaxy S6 -puhelimista.

The Official Microsoft Blog, Microsoft expands cross-platform services strategy through agreements with additional device partners