UUSIMMAT

Microsoft julkaisi Lumia 535 -puhelimen, hinta noin 135 euroa

11.11.2014 11:01 | Sampsa Kurri | 6

Microsoft on julkaissut ensimmäisen oman Lumia-älypuhelimen ilman Nokia-brändäystä. 3G-taajuuksia tukevasta Lumia 535 -puhelimesta tulee markkinoille yhdellä ja kahdella SIM-korttipaikalla varustetut mallit. Molemmissa on Windows Phone 8.1 Lumia Denim -päivitys valmiiksi asennettuna.

Puhelimessa on 5-tuumainen IPS LCD -näyttö, jonka resoluutio on 960×540 pikseliä (220 PPI). Näyttöä suojaa Corning Gorilla Glass 3 -lasi ja näyttö tukee suuren kirkkauden tilaa kirkkaassa ympäristössä.

Sisuksissa on neliytiminen 1,2 gigahertsin Snapdragon 200 -järjestelmäpiiri, gigatavu keskusmuistia, kahdeksan gigatavua tallennustilaa ja 1905 mAh akku. Tallennustilaa voi laajentaa jopa 128 gigatavun microSD-kortilla ja käyttöön saa myös 15 gigatavua OneDrive-pilvitallennustilaa.

Lumia 535:ssä on sama laajakulmalinssillä varustettu viiden megapikselin etukamera kuin Lumia 730- ja Lumia 735 -malleissa. Myös takapuolella on viiden megapikselin kamera LED-salamalla.

Laitteen ulkoiset mitat ovat 140,2 x 72,4 ja 8,8 mm ja se painaa 146 grammaa. Värivaihtoehdot ovat syaani, kirkkaan vihreä, kirkkaan oranssi, hohtavan valkoinen, tumman harmaa ja musta. Lumia 535:n myynti valikoiduilla markkinoilla alkaa vielä tämän vuoden puolella. Valmistaja ilmoittaa laitteen verottomaksi suositushinnaksi 110 euroa, eli kaupoissa se tullaan näkemään arviolta 135 euron hintalapulla varustettuna.

Microsoft Ääni -blogi, Viisi tähteä uudelle Microsoft Lumia 535:lle!

Microsoft, Lumia 535 -tuotesivu

Keskustelu

Vähän veikkaan, että tätä näkee sisäänheittotuotteenaa 99€ suht pian.

Jokatapauksessa hintaluokassaan varsin hyvältä vaikuttava luuri, mihinkään 600€ lippulaivoihin tietenkäään kannata lähteä edes vertaamaan (paitsi siinä mielessä, että monelle tämä ajaa saman asian).

Missäköhän on 120GB:n muisti kortteja kuten testi antaa ymmärtää ;) Olisiko kuitenkin että muistia voi lisätä maksimissaan 128GB:n muistikortilla.

Mauriland

Missäköhän on 120GB:n muisti kortteja kuten testi antaa ymmärtää ;).

Mikä testi?

Ihan asiallinen puhelin hintaisekseen, mutta ketä oikeasti enää kiinnostaa Windows-puhelimet, on asia erikseen…

Lisäksi samalla rahalla saa ihan vastaavia Android-puhelimiakin.

^^Enpä usko että saa yhtä sulavatoimista ja raudaltaankaan niin tasokasta Androidia samaan hintaan. 5" luuri vähän päälle sata euroa on kyllä kiitettävä tarjous kun resoluutiotakin on vähän kasvatettu. Melko pian muutenkin on tulossa jo Threshold joka lisää laitteen arvoa entisestään. Ainoa mikä vähän arveluttaa on akunkapasiteetti näytönkokoon nähden, mutta ilmeisesti resoluutio on se virrankulutuksen kannalta oleellisempi tekijä.

Asiaintuntija

Ihan asiallinen puhelin hintaisekseen, mutta ketä oikeasti enää kiinnostaa Windows-puhelimet, on asia erikseen…

Lisäksi samalla rahalla saa ihan vastaavia Android-puhelimiakin.

Vertailukohdaksi esimerkiksi saman hintaluokan Moto E, Lumia 535:ssä on tuplasti suurempi tallennustila, tukee suurempia muistikortteja, parempi kamera edessä ja takana. Myös kevyempi ja akkuystävällisempi käyttöjärjestelmä ja varmat päivitykset.

Jos halpispuhelinta olisin ostamassa, ei tarvitsisi miettiä kahta kertaa.

Samsungeilla ynnä muilla tulee bloatit ja käyttöjärjestelmän viralliset päivitykset on vähän niin ja näin.

Muropaketin uusimmat