Uusimmat

Microsoft julkisti Windows Mobile 6:n

12.02.2007 18:25 Juha Kokkonen

Windows Mobile 6Microsoft on vihdoin julkistanut uusimman version mobiililaitteisiin tarkoitetusta Windows Mobile -käyttöjärjestelmästään. Microsoftin mukaan uusi kuutosversio tarjoaa käyttäjille parempaa käytettävyyttä ja entistä paremman tuen Office-ominaisuuksille.

Sähköpostin osalta Windows Mobile 6 tarjoaa mahdollisuuden tarkastella postia rikkaassa HTML -muodossa, jonka lisäksi viestien hallintaa on helpotettu yhdeksän yhden painalluksen pikavalinnan avulla. Pocket MSN on nimetty uudellee Windows Live for Windows Mobileksi, joka käsittää Windows Live Hotmail, Windows Live Messenger, Live Search ja Windows Live Spaces osakokonaisuudet. Live Messenger mahdollistaa nyt samanaikaisen keskustelun useamman henkilön kanssa, animoidut hymiöt sekä tiedostojen ja kuvien siirtämisen.

Mobile Officea on paranneltu niin, että Word- ja Excel-dokumenttien katselu, selaus ja muokkaus onnistuu niiden alkuperäisessä muodossaan. PowerPoint-esitysten käsittely on rajattu edelleen vain katseluun. Turvallisuus- ja hallintaominaisuuksia on terästetty mm. mahdollisuuden tyhjentää muisti etänä kaikista tiedoista, jos laite vaikkapa hukkuu tai varastetaan. Tuki IRM-tekniikalle (Information Rights Management) mahdollistaa luottamuksellisen materiaalin näyttämisen, tallentamisen ja tulostamisen kontrolloinnin.

Windows Mobile 6 -käyttöjärjestelmällä varustettujen laitteiden odotetaan saapuvan markkinoille toisen vuosineljänneksen aikana.

Digitimes, Microsoft reveals Windows Mobile 6

Muropaketin uusimmat