UUSIMMAT

Microsoft lopettaa Project Astorian – ei Android-sovelluksia Windows-laitteille

26.02.2016 11:02 | Juha Kokkonen | 1

projectastoria

Viime vuoden Build-tapahtumassa Windows 10:n mobiiliversion esittelyn yhteydessä Microsoft kertoi aikomuksistaan tarjota sovellustuen myös muille mobiilialustoille, kuten Androidille ja iOS:lle. Android-sovellusten osalta projekti kantoi koodinimeä ”Project Astoria” ja iOS:n osalta vastaavasti ”Project Islandwood”. Suunnitelmana oli tarjota sovelluskehittäjille helppo mahdollisuus portata sovelluksia muilta käyttöjärjestelmiltä Windows 10:lle ”siltatyökalujen” avulla. Käynnissä ovat myös Westminster- ja Centennial-projektit, joissa keskitytään Web- ja Win32-sovellusten kääntämiseen Windowsin mobiiliversiolle.

Marraskuun puolivälissä Microsoft antoi ikäviä signaaleja siitä, että Project Astoria on pistetty jäihin ja sen kehittäminen on lykätty hamaan tulevaisuuteen. Nyt Microsoft onkin valitettavsti ilmoittanut lopettaneensa Project Astorian kokonaan. Yrityksen mukaan saatuun palautteeseen pohjaten sovellusten kääntämiseen liittyviä projekteja oli liikaa ja Project Astoria päätyi lopetettavien listalle. Project Astorian sijaan Microsoft suosittelee kehittäjiä suuntaamaan katseensa iOS:lle tarkoitetun Islandwood-projektin suuntaan, joka ei sinällään ole huono ehdotus, sillä iOS:lle on tarjolla vielä Androidiakin laajempi valikoima sovelluksia.

Microsoft järjestää tämän vuoden Build-tapahtuman San Franciscossa maalis-huhtikuun taitteessa, jolloin saatamme hyvin kuulla lisää uutisia Project Islandwoodsin etenemisestä ja iOS-sovellusten saamisesta helpottamaan Windows 10 mobilen sovellustarjontaa.

Windows Blog, An Update on the Developer Opportunity and Windows 10

Keskustelu

Saisivat jo jotain aikaan, sillä olisi aika tehdä jotain kun ovat itse tekemässä mallitkin ja tarjonta edelleen joidenkin mielestä näivettynyt, vaikka monille ihan riittävä.

WP tarvitsee ilmaisia pelejä. :smoke:

Muropaketin uusimmat