UUSIMMAT

Microsoft myi päättyneellä neljänneksellä ainoastaan 4,5 miljoonaa Lumiaa

30.01.2016 14:29 | Juha Kokkonen | 36

windowsphonesales

Microsoft on ilmoittanut perjantaina julkaisemassaan tulosraportissa toimittaneensa vain 4,5 miljoonaa Lumia-älypuhelinta päättyneen vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Määrä on alle puolet siitä, mitä yritys toimitti vuotta aiemmin (10,5 milj. kappaletta).  Viimeksi Windows-puhelimien toimitusmäärät ovat olleet yhtä pieniä vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä. Markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan viimeisellä vuosineljänneksellä myytiin yhteensä noin 400 miljoonaa älypuhelinta, joten Microsoftin osuus tuosta kakusta on vain noin 1,1 %.

Microsoftin panostus älypuhelinmarkkinoihin oli vuonna 2015 heikko. Se julkisti alkuvuodesta alempaan keskihintaluokkaan sijoittuneet Lumia 640 -mallit sekä aivan loppuvuodesta markkinoille saapuivat uudet Windows 10 -pohjaiset Lumia 950 XL, 950 ja 550 -mallit. Aivan loppuvuotta lukuun ottamatta Microsoftilla ei ollut tarjota markkinoille kilpailukykyistä lippulaivapuhelinta. Viime heinäkuussa Microsoft ilmoitti puhelinyksikköä koskevista laajoista irtisanomisista, Nokialta ostettuihin puhelinliiketoimintoihin liittyvästä miljardiluokan alaskirjauksesta sekä fokuksen siirtämisestä puhelinliiketoiminnan kasvattamisesta koko Windows-ekosysteemin kasvattamiseen.

Microsoftin liikevaihto kokonaisuudessaan oli päättyneellä neljänneksellä 23,8 miljardia dollaria ja nettotulo 5,0 miljardia dollaria. Vuoden 2014 viimeiseen neljännekseen nähden ne putosivat 10 ja 15 %. Puhelinliiketoiminnan liikevaihdon kerrottiin laskeneen vuoden takaiseen verrattuna 49 %, jonka sanotaan heijastelevan yrityksen heinäkuussa julkistamaa strategiamuutosta. Surface-taulutietokoneiden tuottama liikevaihto sen sijaan kasvoi 29 % vuoden takaiseen nähden.

Microsoft, Tilivuoden 2016 toisen neljänneksen tulosraportti

WMPoweruser, Microsoft sells 4.5 million Lumias in Q4 2015, takes us back 3 years

Keskustelu

Missäköhän vaiheessa viheltävät pelin lopullisesti poikki? Mitään mielenkiintoa MS:llä ei enää tunnu Lumioita kohtaan olevan, panostavat Androidiinkin enemmän.

Tuo 4,5 miljoonaakin taitaa olla enimmäkseen halpamalleja kun liikevaihto on laskenut melkein yhtä paljon kuin myynti. Onkohan 950 ja 950XL myynyt edes puolta miljoonaa per malli? Taisi Lumia 800:kin myydä enemmän kuin nämä.

Oli kyllä täysin odotettavissa, kun myynti oli jo valmiiksi kuralla ja sitten 2015 kun vielä tarjottiin ei-oota niin….

Josko sitten mahdollinen Surface-puhelin myisi paremmin jos x32 Windows ohjelmatkin olisi tuettuna.

4,5 miljoonaa on ihan hyvä myyntimäärä, kun ottaa huomioon, ettei Microsoftilla ollut joulumyyntiin yhtäkään uutta puhelinmallia.

Juzt

Tuo 4,5 miljoonaakin taitaa olla enimmäkseen halpamalleja kun liikevaihto on laskenut melkein yhtä paljon kuin myynti. Onkohan 950 ja 950XL myynyt edes puolta miljoonaa per malli? Taisi Lumia 800:kin myydä enemmän kuin nämä.

Nimenomaan halpamalleja ja vanhoja sellaisia. Uudet puhelimet eivät kerenneet joulumyyntiin. Joulumyyntiin tarkoitetut puhelimet tulee olla myyntivalmiita jo syyskuun lopussa, jotta operaattorit ja jälleenmyyntikanavat kerkeävät väsäämään etenkin markkinointinsa iskukuntoon. Hinta(kytky)kampanjoita, mainoksia ja tv-spotteja yleensäkään kun ei ihan yhdessä viikossa saada aikaiseksi marraskuun lopulle ja mainoksien jakelu ja esitysajatkin pitää suunnitella ja varata jo hyvissä ajoin.

Verge ehti julistaa jo että windows phone on kuollut.

Tämä on kuitenkin hieman liioittelua. Windows phone ekosysteemi kuitenkin tekee kuolemaa nyt kun älypuhelinten kokonaismyynti on saavuttanut huipun tai ainakin pitkäaikaisen tasanteen. Pahin kärsijä tässä on tietenkin Microsoft.

Wp puhelinten myynti romahtaa =>suurin osa devaajista hylkää alustan => käyttäjät hylkäväät alustan kun sovellustarjonta heikkenee => loput devaajat hylkää ekosysteemin => loput käyttäjistä hylkää ekosysteemin => ekosysteemi kuolee

Tämän romahduksen voi pelastaa vain Microsoftin paksun lompakon avaaminen devaajille ja lisäksi sellainen laite joka kilpailukykyinen raudaltaan ja softaltaan kilpailijoihin nähden.

Aku m

Windows phone ekosysteemi kuitenkin tekee kuolemaa nyt kun älypuhelinten kokonaismyynti on saavuttanut huipun tai ainakin pitkäaikaisen tasanteen. Pahin kärsijä tässä on tietenkin Microsoft.

Wp puhelinten myynti romahtaa =>suurin osa devaajista hylkää alustan => käyttäjät hylkäväät alustan kun sovellustarjonta heikkenee => loput devaajat hylkää ekosysteemin => loput käyttäjistä hylkää ekosysteemin => ekosysteemi kuolee

Mä olen täysin eri mieltä. Nyt Windows 10:n ja Windows Mobile 10:n jälkeen heillä on ihan oikea ekosysteemi: Xboxeista tietokoneiden kautta kännyköihin. Universaaleja appseja tosin ei vielä ole liiaksi. Xboxiakin aikoinaan myivät "tappiolla" muutaman vuoden, mutta näin monia vuosia myöhemmin konsepti onkin kokonaisuudessaan tuottoisa. Kännyköissä idea on se, että siellä on jo nyt useampikin valmistaja tekemässä Windows-puhelimia. Ainoa hankala asia Microsoftille onkin, että juuri nyt yksi "yhteistyökumppani/kilpailija" julkisti lippulaivan ihan liian nopeasti ja hemmetin paljon odotettua paremmilla spekseillä… ja oikeastaan se oli se tavoitekin, mutta Microsoft joutunee nyt reivaamaan purjeita vielä enemmän high-endiin erottuakseen. Tuottavin osuus puhelinmarkkinoita olisi mid-range:ssa, mutta jos sinne tulee enemmän valmistajia, niiin Microsoftin pikavoitot pienenevät – ja nyt jo osaltaan ajettu high-end-kategoriaan – mutta pidemmällä aikavälillä tuovat asiakaspohjaa ekosysteemin ja muiden palveluiden käytön vuoksi.

Aku m

Tämän romahduksen voi pelastaa vain Microsoftin paksun lompakon avaaminen devaajille ja lisäksi sellainen laite joka kilpailukykyinen raudaltaan ja softaltaan kilpailijoihin nähden.

Jossain se raja microsoftillakin menee. Microsofthan osti pitkään ne myymättömät mainospaikat ja tuki tätä kautta devaajia. Ymmärtääkseni m$ ei sitä enää nykyään tee ja mahtaako olla halua alottaa sitä uudestaan kun "ilmaisen" androidin kanssa on aika vaikea kisata jos featuretkin tulee ainakin pääosin kopioituna muilta alustoilta.

M$ kannattas panostaa yritysluureihin ja yrittää profiloida alustaa yleensäkkin yrityskäyttöön. Jos yritykset pystys vakuuttaan että kannattaa ostaa windows luuri työpuhelimeksi niin pystyis ainakin pitään tuon ekosysteemin elossa.

Kyllä niitä sovelluksia nyt alkaa tulemaan, kun iOs ja Android-sovellusten kääntämisestä WP:lle ollaan tekemässä naurettavan helppoa ja samat ohjelmat saa helposti toimimaan myös työpöydällä ja Xboxissa.

Eikä Windows Phonen tilanne oikeastaan ole kovin hirveä. Monessa maassa se on toiseksi suosituin puhelinkäyttöjärjestelmä.

compvter2

M$ kannattas panostaa yritysluureihin ja yrittää profiloida alustaa yleensäkkin yrityskäyttöön.

Kyllä. Tästä he kertovat varmasti vähän myöhemmin tulevana aikana. Itse uskon täysin heidän visioisiin silläkin saralla. Laittakaa vaan olemassa olevat palikat taululle ja vetäkää niistä jokaisesta viivat eteenpäin – moniulotteisesti. Otatte huomioon Windowsin taipumisen eri prosessoriarkkitehtuureille ja jo olemassa olevat lisälaitteet. Sillain ne analyytikotkin tekevät ja Microsoftin kanssa tekemisiissä olvat asiakasyritykset.

Sääli. Itsellä käytössä ollut nyt noin vuoden Lumia 930, ja aivan mahtava luuri. Design, laadukkuus, ominaisuudet ja käytettävyys toimii itselle. Käyttiksenä Windows Phone 8.1 on itselle juuri sopiva (ollut kyllä useita Android ja i-laitteita, joten kokemusta muista löytyy). Sääli jos hyvä käyttis kuolee :( Katsotaan miten käy.

Samainen Noksu 930 käytössä. Työ ja vapaa-aika?. Hyvä puhelin, melko järkevä käytää, mutta lähes kaikki nämä Anteroiden ohjelmat puuttuu.

MS on itse kuitenkin alaskirjannut käytännössä koko puhelinosaston arvon, mikä tarkoittaa että siihen ei käytännössä tuotto-odotuksia liity. Muutenhan he olisivat syyllistyneet verovilppiin.

Kyllä se minusta pahasti haiskahtaa siltä, että käynnissä olleet projektit vedetään minimipanostuksella loppuun, mutta muuten Lumian loru on loppu. MS:n mielestäni välinpitämätön suhtautuminen omiin lippulaivoihinsa kielii ihan samaa.

8.1 toki kärsi jonkin verran softapulasta, mutta toimi kuin junan vessa. 10 kärsii softapulasta, eikä toimi.

No joo, aikas kauan on ton wp10 kanssa mennyt. Mutta voin sanoa, että toimii jo täysin 930lläkin. Jo syksystä saakka.

E: Saa heittää top 10 tai 5 appseista joita ei wpltä löydy. Ehkä en sitten tiedä mistä jään paitsi 5800 –> 920 —> 930

Softapula ei omalle kohdalle mikään hirveä ole, mutta softat on joka ikinen suurta kuraa vrt muihin. Ei tätä kukaan järkevä käytä, paitsi jos ei paremmasta tiedä.
Nämäkin softat mikä on, varmaan just eka versio kehitetty ja siihen jäänyt, eipä tunnu olevan devaajilla kiinnostusta. Eikä tule kun myynnit on mitä numerot näyttää.

E: Saa heittää top 10 tai 5 appseista joita ei wpltä löydy.

Meinasin heittää, että Tampereella ei pysty pysäköintiä maksamaan WP:llä, mutta näyttää nykyään löytyvän sekin (EasyPark). Eli itselläni ei tällä hetkellä ole käytössä yhtään softaa, jota ei WP:lle saisi.

murobar

Mä olen täysin eri mieltä. Nyt Windows 10:n ja Windows Mobile 10:n jälkeen heillä on ihan oikea ekosysteemi: Xboxeista tietokoneiden kautta kännyköihin. Universaaleja appseja tosin ei vielä ole liiaksi.

Microsoftin toitottamat universal appsit ovat silmänlumetta. Peruskäyttäjien vaatimat sovellukset eivät tarvitse "universaaliutta" mihinkään, koska ihmiset voivat käyttää samoja palveluita tietokoneillaan nettiselaimellaankin. Lisäksi Xbox on alustana aika omalaatuinen ja veikkaan harvan kaipaavan Twitteriä tai Facebookia tai Microsoftin aikoinaan toitottamaa Airbnb:tä pelikonsolille. Microsoftin mielenkiintoisen konseptin haittana onkin se, että eri alustoja käytetään eri tarkoituksiin.

Työpöytäsovelluksia perinteisesti kehittäneillä firmoilla on myös hyvin vähän insentiiviä vaihtaa "universal appseihin", koska ne ovat edelleen kaikin puolin huompia kuin Mäsän hyvin kypsyneillä työpöytäkehitykseen erikoistuneilla työkaluilla tehdyt sovellukset. .NET-kehitysympäristöllä on iso etumatka.

Defa WarmUp softaa ei vieläkään löydy WP puhelimille, aika monilla on kuitenkin Suomessakin auto Defan lämmittimellä.
Tällaisten joka päivää helpottavien perussoftien puute on paha..

compvter2

M$ kannattas panostaa yritysluureihin ja yrittää profiloida alustaa yleensäkkin yrityskäyttöön. Jos yritykset pystys vakuuttaan että kannattaa ostaa windows luuri työpuhelimeksi niin pystyis ainakin pitään tuon ekosysteemin elossa.

Kannattaisiko? Eikös BlackBerry nimenomaan ollut HC yritysluuri jenkeissä ja aika huonosti niilläkin pyyhkii. BYOD tai vaikka CYOD (etuoikeutettu työntekijä voi valita parista eri laitemallista haluamansa) ei suosi näitä yritysluureiksi brändättyjä puhelimia vaan valinnat kohdistuvat aika pitälti kuluttajien omiin suosikkeihin.

Oma usko mobiili-Windowsin tulevaisuudelle meni viimeistäänkin siinä vaiheessa kun MS alaskirjasi puhelinliiketoiminnan ja suoritti massiviset leikkaukset puhelimien tuotekehityksestä. Nokia-aikaan verrattuna laitejulkistukset ovat todella hengettömiä. Lumia 950 on ehkä paras Lumia mutta muovikuorisena "kantikkaana" aika heikko vastine muille lippulaivoille. Continumin tapaiset teknologiatäkyt ovat sinänsä ihan jänniä mutta toisaalta niin kaukana ihmisten todellisista tarpeista ettei niillä saa laivaa käännettyä.

Näytä kaikki kommentit

Yhtälailla firmat tarvitsevat julkisessa levityksessä olevia ohjelmistoja ja erityisesti aktiivista tukea niille. Parhaat saumat lienevät tablettimarkkinoilla täysiverisen Windowsin ansiosta, mutta sekään ei välttämättä auta mobiilialustaa lainkaan.

No joo, aikas kauan on ton wp10 kanssa mennyt. Mutta voin sanoa, että toimii jo täysin 930lläkin. Jo syksystä saakka.

E: Saa heittää top 10 tai 5 appseista joita ei wpltä löydy. Ehkä en sitten tiedä mistä jään paitsi 5800 –> 920 —> 930

1. Hyvät vaihtoehtoiset selaimet. Olen huomannut IE:tä käyttäessä, että monet sivut eivät toimi kunnolla.
2. Hyvin toimiva Spotify. Sitä se ei nimittäin WP:llä ole, eikä päivitystä ole kuulunut.
3. Twilight tai vastaava, joka säätää kellonajan mukaan näytön "värejä".
4. iZettle
5. Satunnaiset uudet appsit/pelit, joita muut tutut käyttävät ja itse ei voi.

Ongelmahan juuri on, ettei uusia sovelluksia saa WP:lle. Itse olen käyttänyt vajaa 2 vuotta Lumia 1020. Olen ollut laitteeseen pääosin tyytyväinen, mutta nyt tilasin OnePlus X:n. Kyllästyin sovellusten puutteisiin, pahimpina vaihtoehtoiset selaimet ja Spotify, jota kumminkin käytän/käyttäisin usein, mutta se ei toimi kunnolla. Uskollisesti olen odottanut parempaa sovellustarjontaa, mutta sitä ei ole tullut. Lisäksi lähes kaikki Microsoftin omat sovellukset Officesta OneDriveen on saatavilla Androidille ja niiden käyttöä voi jatkaa, vaikka vaihtaisikin pois WP:stä. Kokeilin myös BETA-versiota W10:stäkin, mutta se ei ainakaan vielä toiminut kunnolla, eikä tarjonnut paljon uutta muutenkaan.

Myös isäni on käyttänyt Lumiaa pari vuotta ja osti juuri uuden Lumia 550:n. Pettyi siihen kovasti bugisen käyttöjärjestelmän vuoksi, joka toimi huonommin kuin WP8. Kyllä olen myös sitä mieltä, että Lumioiden tarina on taputeltu. Ainut toivo puhelimissa on mahdollisesti ilmaantuva Surface Phone, joka pystyisi ehkä kilpailemaan varsinkin yrityspuolella.

Softan puute on se, joka tappaa (tappoi) WP:n. Käyttiksenä WP8.1 oli paras mobiilikäyttis mitä olen koskaan käyttänyt, ja edelleen on sitä ikävä.

Mutta vaikka Androidin käyttökokemus on täyttä kuraa Windowsiin verrattuna tulee Androidille kaikki se softa mitä ikinä kuvittelee tarvitsevansa.

Pahin ongelma WP:n kannalta oli juuri se, että kun hankit minkä tahansa laitteen jota voi käyttää/ohjata kännykällä, ei WP:lle ole edes tehtynä softaa. Tuo auton esilämmitys on hyvä esimerkki, mitä virkaa on puhelimella jolla ei saa edes sitä etäohjattavaa esilämmitystä päälle vaan siihen tarvii toisen luurin.

Ja softaa ei tule, kun käyttäjiä ei ole ja käyttäjät vähenee, kun softaa ei ole.

Aku m

Tämän romahduksen voi pelastaa vain Microsoftin paksun lompakon avaaminen devaajille ja lisäksi sellainen laite joka kilpailukykyinen raudaltaan ja softaltaan kilpailijoihin nähden.

Mietin joskus että voisiko tuossa olla apu, mutta taitaa olla niin että ei Microsoftille ole mielekästä maksaa sellaisia summia softista että saisi tekijät innostumaan. Ongelma siis on että jos kyseessä on joku kasvufirma, joka tavoittelee kuuta taivaalta ja jolla on hyvä rahoitusasema niin vaikka Microsoft löisi kouraan miltsin WP version kehittämiseen niin firmaa ei välttämättä kiinnosta, koska palljon suurempi potentiaali on Android/iOS käyttäjien palvelemisessa. Lisäksi tällaisessa väkisin kehityksessä on vaarana, että softasta pusketaan väkisin WP versio, mutta kun ei ole kiinnostusta niin hyvin pian se sitten jää sikseen, bugeineen kaikkineen.

Ainakin omalla kohdallani WP:n softatarjonnan ongelma ei ollut indiesoftien kohdalla, vaan mainstream sovelluksissa. Spotify ei tukenut Connectia, Elisa Kirjalla ei voinut lukea kirjoja ja Audible oli käyttökelvottoman buginen pitkän aikaa. Mikään softa puute ei yksinään ollut kriittinen, mutta toisaalta omalla kohdallani WP:n hieman mukavampi käyttöliittymä ja vähän edullisemmat hinnat eivät riittäneet kompensoimaan softapuolen puutteita.

jjx

Mietin joskus että voisiko tuossa olla apu, mutta taitaa olla niin että ei Microsoftille ole mielekästä maksaa sellaisia summia softista että saisi tekijät innostumaan. Ongelma siis on että jos kyseessä on joku kasvufirma, joka tavoittelee kuuta taivaalta ja jolla on hyvä rahoitusasema niin vaikka Microsoft löisi kouraan miltsin WP version kehittämiseen niin firmaa ei välttämättä kiinnosta, koska palljon suurempi potentiaali on Android/iOS käyttäjien palvelemisessa. Lisäksi tällaisessa väkisin kehityksessä on vaarana, että softasta pusketaan väkisin WP versio, mutta kun ei ole kiinnostusta niin hyvin pian se sitten jää sikseen, bugeineen kaikkineen.

Ainakin omalla kohdallani WP:n softatarjonnan ongelma ei ollut indiesoftien kohdalla, vaan mainstream sovelluksissa. Spotify ei tukenut Connectia, Elisa Kirjalla ei voinut lukea kirjoja ja Audible oli käyttökelvottoman buginen pitkän aikaa. Mikään softa puute ei yksinään ollut kriittinen, mutta toisaalta omalla kohdallani WP:n hieman mukavampi käyttöliittymä ja vähän edullisemmat hinnat eivät riittäneet kompensoimaan softapuolen puutteita.

Veikkaan että kannattaa, mutta ei ihan vielä. Ensin se iOS bridge valmiiksi ja sitten lompakko auki > suuri osa iOS-softista Universaleiksi ja samaan aikaan uuden luurin julkaisu (Surface Phone? sille Universal+W32 softat Intelin CPU:lla, Lumioille Universalit)

Vierailija

2. Hyvin toimiva Spotify. Sitä se ei nimittäin WP:llä ole, eikä päivitystä ole kuulunut.

ihan mielenkiinnosta, mikä wp:n spotifyssä on vikana? Omasta mielestä toimii ihan kuin pitää. Tosin en millään muulla puhelimella ole käyttänyt, voi tuntua senkin takia hyvältä.

compvter2

M$ kannattas panostaa yritysluureihin ja yrittää profiloida alustaa yleensäkkin yrityskäyttöön. Jos yritykset pystys vakuuttaan että kannattaa ostaa windows luuri työpuhelimeksi niin pystyis ainakin pitään tuon ekosysteemin elossa.

Tämä juuri. Nimenomaan monille yrityksille Windows luuri olisi toimivin ratkaisu. Tärkeimpänä saumaton yhteensopivuus firman muun IT-ympäristön kanssa. Tuon lisäksi normaalia parempi akun ja kolhujen kesto ovat myös tärkeitä omainisuuksia yrityskäytössä. Samaan aikaan appien puute muuttuu ongelmana minimaaliseksi, koska ei työpuhelimia muutenkaan käytetä teinien trendikkäimmän pikaviestimen, yritysten ulkopuolisten vehkeiden ohjaamiseen tai pelien pelaamiseen.

Hermanni

Defa WarmUp softaa ei vieläkään löydy WP puhelimille

https://www.microsoft.com/fi-fi/store/apps/defa-link/9nblggh2v8k8 :confused:

Lumian siirrä tietoni ei osannut siirtää tekstiviestejä vanhemmasta 600-sarjan puhelimesta uudempaan 640 malliin. Pikkujuttu tämäkin mutta silti omalla tavallaan kertoo aika paljon Lumioista, kyllä varmasti tuonkin saisi toimimaan jos kiinnostusta olisi.

IlpoLarha

ihan mielenkiinnosta, mikä wp:n spotifyssä on vikana? Omasta mielestä toimii ihan kuin pitää. Tosin en millään muulla puhelimella ole käyttänyt, voi tuntua senkin takia hyvältä.

Oma sovellukseni on hidas ja "kökkö". Lisäksi usein kun sovelluksesta lähtee pois ja palaa takaisin, se voi kestää todella kauan ja musiikki voi alkaa pätkiä. Olen kokeillut asentaa sovelluksen uudestaan ja myös käyttistä on asenneltu uudestaan, mutta ei ole ollut vaikutusta tuohon!

Itselläkin Spotify toiminut moitteetta jo pitkät ajat, kun joskus aikaa sitten päivittyi uuteen kuosiinsa. Tosin Lumia 930 käytössä jossa vääntöä on. Kokemusta heikommilla luureilla ei ole. Mutta Android puolelta kokemusta on (LG G4 viimeisimpänä), ja mielestäni WP:n Spotify ei paljoa siitä kyllä eroa käytössä.

Sovellusten puute ei ole niin paha täällä Suomessa, koska Lumioiden markkinaosuus oli parhaimillaan yli 30%. Nyt markkinaosuus taitaa olla jossain 10-15% välissä. Mutta jos asiaa katsoo esim Amerikkalaisen tai Kiinalaisen näkökulmasta ( huom tärkeimmät markkinat)niin windows phone ei ole realistinen vaihtoehto Androidille tai iOS käyttikselle. Sovelluksia puuttuu yksinkertaisesti liikaa.

Lisäksi sovellusten laatu on heikompi windows phonella, koska kehittäjät panastovat enemmän iOSiin ja androidiin, koska siellä on enemmän käyttäjiä ja myös enemmän tuloja. Ominaisuuksia voi puuttua, sovellus on bugisempi tai se saa päivityksiä paljon myöhemmin.

Paha sanoa. Itellä Lumia 625 ja Spotify toimii moitteettomasti. Mutta ongelma varmaan on, että jos jollain konfiguraatiolla ei toimikkaan, niin päivitystä/fixiä saa odotella pitkään, ehkä loputtomasti.
Käyttiksenä WP8.1 on ollut mainio. Eikä yhtään sellaista appia, jota olisi kuvitellut kaipaavansa, ole jäänyt puuttumaan. Mutta se on sitten ihan käyttäjäkohtaista. Kauhean vähänhän siellä winkkapuolella on appejä iLaitteisiin ja Anteroihin verrattuna. Mutta jos haluaa äppejä puhelimeensa, niin ottaa sitten tuosta kaksikosta. Itse tarvitsee puheen, tekstiviestit, s-postin, reittioppaan, musasoittimen (vaikkapa sen Spotifyn) ja jonkin sortin selaimen, jos ihan pakko on päästä joku asia kattomaan netistä. Kaikki tuo ja loputon määrä turhaa löytyy kaikille alustoille, winkkapuhelimet mukaanlukien. Tuossa minunkin appilistassa listassa taitaa olla puolet liikaa tavalliselle suomalaiselle puhelimen käyttäjälle.
Mutta toiset tarttee 100 appiä puhelimeensa,ja heille winkka ei ole sitten se paras väline.

Mutta jos tuotekehitys lopetetaan konsanaan, niin se on sitten huono juttu. Tietoturvaa ja selainpäivityksiä tarttee vähäiselläkin toimeen tuleva puhelimen kuluttaja. Mistäs tuohon tietoon löytyy varmennus, vai tasaantuvatko Mikkisoftan tilit vasta nyt Nokian ostamisesta ja toiminta jatkuu normaalisti, ilman Nokian oston aiheuttamia kuluja?

Kyllä sovelluspulaakin suurempi (tähänhän on jo totuttu, joten se yksin ei Windowsin asemaa olisi heikentänyt, vain estänyt kasvua) ongelma on se, että itse Windows 10 on täysin rikki puhelimella. Satunnaista jatkuvaa jämppäilyä: milloin selain ei suostu lataamaan sivua, milloin ruutu ei reagoi kosketukseen kunnes käytät ruudun pois päältä, milloin live-tilet ei vaan päivity jne. jne.

Pocketnow tiivisti homman aika hyvin:

Jos tähän asti Windows Phonea on voinut markkinoida sillä että "onhan sille vähän vähemmän softaa, mutta mukavaa käyttää ja toimii kuin junan vessa" niin nyt jäljellä on vain se vähemmän softaa.

Ehkä tämä vielä joskus korjataan kuntoon (mitään kiirettä MS:llä ei näytä olevan), mutta maine on jo mennyt aika tehokkaasti ja syystä.

Ja tosiaan MS on alaskirjannut käytännössä koko puhelinosaston arvon ja vähentänyt väkeä rankalla kädellä. Aika selvää se on että mitään ruusuista tulevaisuutta ei Lumioille suunnitella. Sääli, kilpailu olisi aina hyvästä nykyisessä lähes-duopoli tilanteessa, mutta kaikki viittaa siihen että MS ei oikein kesän jälkeen ole enää edes yrittänyt.

Softan oston suhteen on se ongelma, että jos MS alkaa maksamaan firmoille, että tekevät softansa WP:lle niin miksi kukaan suositun softan kehittäjä tämän jälkeen ilmaiseksi softansaa porttaisi?
Ennemmin luulisi että houkuttelisivat tulonjakoa muuttamalla kehittäjäystävällisemmäksi.

Juzt

Kyllä sovelluspulaakin suurempi (tähänhän on jo totuttu, joten se yksin ei Windowsin asemaa olisi heikentänyt, vain estänyt kasvua) ongelma on se, että itse Windows 10 on täysin rikki puhelimella. Satunnaista jatkuvaa jämppäilyä: milloin selain ei suostu lataamaan sivua, milloin ruutu ei reagoi kosketukseen kunnes käytät ruudun pois päältä, milloin live-tilet ei vaan päivity jne. jne.

Pocketnow tiivisti homman aika hyvin:

Jos tähän asti Windows Phonea on voinut markkinoida sillä että "onhan sille vähän vähemmän softaa, mutta mukavaa käyttää ja toimii kuin junan vessa" niin nyt jäljellä on vain se vähemmän softaa.

Ehkä tämä vielä joskus korjataan kuntoon (mitään kiirettä MS:llä ei näytä olevan), mutta maine on jo mennyt aika tehokkaasti ja syystä.

Ja tosiaan MS on alaskirjannut käytännössä koko puhelinosaston arvon ja vähentänyt väkeä rankalla kädellä. Aika selvää se on että mitään ruusuista tulevaisuutta ei Lumioille suunnitella. Sääli, kilpailu olisi aina hyvästä nykyisessä lähes-duopoli tilanteessa, mutta kaikki viittaa siihen että MS ei oikein kesän jälkeen ole enää edes yrittänyt.

Softan oston suhteen on se ongelma, että jos MS alkaa maksamaan firmoille, että tekevät softansa WP:lle niin miksi kukaan suositun softan kehittäjä tämän jälkeen ilmaiseksi softansaa porttaisi?
Ennemmin luulisi että houkuttelisivat tulonjakoa muuttamalla kehittäjäystävällisemmäksi.

Ainoastaan käyttäjien määrällä on merkitystä ja ennen kehittäjiä pitäisi saada käyttäjät.

Tulonjako tai kehittämisen helppous tai mahdollisuudet siihen ei merkkaa mitään, jos ei ole käyttäjiä.

Androidille softan kehittäminen on kauniisti ilmaisten vähintäänkin vammaista, kehittämisen monimutkaisuus (jopa pikkuasiat, kuten dialogit) ei helpotu yhtään sillä, että myöskin kehitysympäristö (Android studio) on huono ja kankea käyttää. Tulonjako on perseestä, keskimääräinen Android käyttäjä ei osta mitään, eli softa ei saisi olla maksullista vaan siinä pitäisi olla mainoksia. Kehittäjien siivu mainoksista on olematon ja 99% softasta ei tuotakkaan kehittäjilleen mitään. Ja kaikesta tuosta huolimatta Androidille kehitetään kokoajan perkeleesti softaa, ja kaikki johtuu vain ja ainoastaan markkinaosuudesta ja vitun suuresta määrästä käyttäjiä.

Vain käyttäjien määrällä eli markkinaosuudella on väliä, ei millään muulla. Android loi ensimmäisen kunnon käyttäjäpohjansa jo silloin, kun se oli vielä heikoin ja paskin kaikista (Andrdoid 2.x), häviten jopa Symbianille. Samsung lienee suurin tekijä siinä asiassa, koska se pystyi käyttämään perkeleesti rahaa (eniten mailmassa) pelkkään markkinointiin ja toinen suuri tekijä on google joka toi palveluitaan vain Androidille.

Microsoft onnistui tekemään WP10:stä jopa Androidia huonomman käyttiksen käyttää, mutta en usko sen merkkaavan mitään, vaan kuolema oli väistämätön jo ennen WP10:n tuloa. WP8.1 oli mahtava käyttis, mutta silti se kuoli lähes täysin, koska ei saanut käyttäjiä taakseen. Microsoftin markkinointi on vain puuhastelua siihen nähden, mitä se Samsungilla oli alkuaikoina. Samsung käytti miljardeja pelkästään S2 luurin markkinointiin. Aikoinaan jokaiselle tiedostavalla teinillä joka ei halunnut olla iphone ihminen, piti olla se markkinoiden mainostetuin ja myydyin Samsung Galaxy S2, koska se oli poptähtien, urheilijoiden yms. käyttämä puhelin, joka heilui mainoksissa, urheilutapahtumissa ja tv-sarjoissa.

Muropaketin uusimmat