Uusimmat

Microsoft ostaa Swiftkeyn 250 miljoonalla dollarilla

03.02.2016 10:15 Juha Kokkonen

swiftkey

Financial Timesin mukaan Microsoft on sopinut 250 miljoonan dollarin arvoiset kaupat suositun virtuaalinäppäimistön kehittäneestä SwiftKeystä. Microsoft ei ole vielä virallisesti julkistanut kauppaa, mutta sen odotetaan tapahtuvan kuluvan viikon aikana. Vuonna 2008 perustetun yrityksen molemmat perustajat, Jon Reynolds ja Ben Medlock, tulevat tekemään kaupasta yli 30 miljoonan dollarin tilin.

Suosittu SwiftKey-näppäimistö on saatavilla Android- ja iOS-alustoille ja se on asennettuna noin 300 miljoonaan laitteeseen. Microsoft hankki SwiftKeyn todennäköisesti sen keinoälytekniikan vuoksi. SwiftKey-näppäimistö käyttää keinoälyä oppimaan ja tunnistamaan käyttäjän kirjoitustottumukset. Microsoftilla on myös oma Word Flow -näppäimistö, joka julkaistaan lähitulevaisuudessa myös Androidille ja iOS:lle.

Microsoft ei ole ainoa tekoälyyn panostanut teknologiajätti, sillä mm. Google maksoi toissavuonna 400 miljoonaa DeepMindista ja Apple osti viime vuonna koneiden ja ihmisen puheelliseen vuorovaikutukseen keskittyneen VocalIQ:n.

Financial Times, Microsoft steps up AI push with Swiftkey deal

PhoneArena, Microsoft buys SwiftKey, maker of the famous Android and iOS keyboard, for $250 million

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat