Uusimmat

Microsoft patentoi uudenlaisen silmänliiketeknologian HoloLensiä varten

13.12.2016 10:41 Muropaketin toimitus

drawing-us20160353988a1-20161208-d00004

Microsoft ennätti ensimmäisenä tuomaan edes jonkinlaisen uuden polven AR-laitteen markkinoille. Vaikka Hololens on saatavilla vasta kehittäjäversiona ja sen hinta on tuhansia dollareita, Microsoft johtaa silti kilpailijoitaan Metaa ja Magic Leapia, joiden tuotteita harva on päässyt edes näkemään saati kokeilemaan.

Microsoft onkin jo kehittelemässä uusia ominaisuuksia tuleviin HoloLens-sukupolviin – tai niin ainakin voisi päätellä yritykselle myönnetystä patentista. Se koskee AR-laseja käyttävän henkilön silmänliikkeiden tutkimista. Patentti on nimetty selkeästi otsikolla ”Capacitive sensores for determining eye gaze direction”.

Patentista uutisoineen Phonearenan mukaan tehokas mutta kallis tapa tutkia silmien liikkeitä on kiinnittää AR-laitteeseen kameroita, jotka tarkkailevat pupilleja. Ratkaisu vaatii myös fyysisesti tilaa ja lisää laitteen painoa. Microsoftin patentti hoitaa asian huomattavasti yksinkertaisemmin, nimittäin tutkimalla pään asentoa. AR-laseihin kytketään useita kapasitiivisia antureita, jotka mittaavat etäisyyttä käyttäjän sarveiskalvoihin. Patenttihakemuksen mukaan tekniikalla pystytään tarkkailemaan hyvin nopeitakin silmänliikkeitä.

Varsinaista tietoa Microsoftin aikeista hyödyntää saamaansa patenttia ei ole. Keksijöiksi patenttihakemuksessa on merkitty Microsoftilta jo poistunut Christian Møller ja Flavio Ribeiro. Kummatkin ovat työskennelleet Microsoftin uusien laitteiden tutkimuksen parissa Yhdysvalloissa.