Microsoftin Hyperlapse tuo sulavat timelapse-videot Androidille ja Windowsille

14.05.2015 21:08 Petrus Laine

Microsoft on julkaissut Androidille ja Windows Phonelle Hyperlapse Mobile- ja Windowsille Hyperlapse Pro -ohjelmat. Hyperlapse-ohjelmilla voidaan luoda pehmeästi liikkuvia timelapse-videoita.

Perinteisten liikkeessä kuvattujen timelapse-videoiden suurimpia ongelmia on liikkuva kamera, mikä johtaa helposti heiluvaan lopputulokseen. Microsoft Researchin projektina alkanut Hyperlapse luo videolla näkyvästä materiaalista 3D-mallin ja luo kameran alkuperäisiä liikkeitä mukailevan, pehmeästi liikkuvan virtuaalikameran. Jokainen yksittäinen ruutu lasketaan erikseen ja ympäristö kootaan videon alkuperäisten ruutujen materiaalista leikkaamalla, venyttämällä ja pehmentämällä.

Riippuen lähdemateriaalista lopputuloksen laatu vaihtelee huomattavastikin, mutta ainakaan allekirjoittanutta Microsoftin julkaisemien esimerkkivideoiden virheet eivät ole häirinneet, kun ottaa huomioon lopputuloksen verrattuna alkuperäisvideoon. Hyperlapse mahdollistaa videoiden kiihdyttämisen maksimissaan 32-kertaiseksi reaaliaikaan nähden.

Microsoft, Hyperlapse

Microsoft Research, First-person Hyperlapse Videos