MIT-lähtöinen SolidEnergy lupaa tuplata puhelinten akkujen kapasiteetin ensi vuonna

22.08.2016 16:51 | Petrus Laine

SolidEnergyn akkuteknologiavertailu

Akkuteknologioita kehitellään jatkuvasti, mutta valitettavasti useimpia markkinoiduista läpimurroista ei nähdä käytännön sovelluksissa ainakaan luvattuna ajankohtana. MIT:n tutkijoiden perustama SolidEnergy aikoo pelkkien lupausten sijaan tuoda uusia, parempia akkuja puhelinmarkkinoille jo ensi vuonna, ja muille markkinoille vielä tämän vuoden aikana.

MIT Newsin artikkelin mukaan SolidEnergyn uudet akut todellakin vaikuttaisivat olevan selvästi lähempänä todellisuutta, kuin useimmat muista luvatuista, nykyisiä paremmista akkuteknologioista. Yksi oleellisista seikoista SolidEnergyn suunnitelmassa on ollut käytettävät valmistusprosessit. Yhtiö on käyttänyt samankaltaisia valmistusprosesseja, kuin massamarkkinoille tuotettavat akut käyttävät. Se ei myöskään aio valmistaa akkuja yksin, vaan toimittaa vain niiden oleellisia osia suurille akkuvalmistajille.

SolidEnergyn akut luottavat litiumiin kaikista sen ongelmista huolimatta. Yhtiön kerrotaan voittaneen sen räjähdysvaaran muun muassa käyttämällä litiumin kanssa reagoimatonta elektrolyyttiä anodin ja katodin välissä. Nykyisiin litium-ioni akkuihin verrattuna energiatiheyttä saadaan kasvatettua merkittävästi vaihtamalla tyypillisesti anodeissa käytetty grafiitti erittäin ohueen litiumfolioon. Lopullisten tuotteiden luvataan tarjoavan peräti kaksinkertaista energiatiheyttä, mikä tarkoittaa joko puolet pienempiä akkuja, tai kaksi kertaa pidempään kestäviä saman kokoisia akkuja. Voit tutustua aiheeseen paremmin MIT Newsin artikkelissa.