Uusimmat

MIT:n kehittämä MoVR poistaa johdot virtuaalitodellisuudesta

15.11.2016 13:15 Muropaketin toimitus

wireless-virtual-reality-mit-csail_01

HTC Vive ja Oculus Rift tarjoavat mobiileja visioita virtuaalitodellisuuteen, mutta silti molemmat tarvitsevat tällä hetkellä vielä järeää pc-konetta toimiakseen. HTC ennätti kyllä julkistaa langattoman lähetin-vastaanotinparin laseilleen, mutta Massachusettsin teknillisessä korkeakoulussa MIT:ssa ollaan jo edellä. Siellä on kehitetty yleispätevä siirtoratkaisu virtuaalitodellisuuslaitteille.

MIT:n kehittämä MoVR-prototyyppi hyödyntää millimetriaaltoja. Lyhyille etäisyyksille sopivan yhteyden etuna ovat sen mahdollistamat suuret tiedonsiirtonopeudet. VR-kuvan ja muiden tietojen välitys vaatiikin vähintään kuuden gigabitin sekuntinopeutta.

Suurimpana haittana innovaatiossa on vielä aaltojen erittäin heikko läpäisykyky, koska käytännössä linkin molempien päiden pitäisi koko ajan ”nähdä” toisensa. Tutkijaryhmä kehittikin eräänlaisia ohjelmoitavia peilejä, jotka kääntyvät jatkuvasti kohti lähetintä ja ohjaavat langattoman signaalin edelleen VR-lasien vastaanottimeen.

MoVR toimii tällä hetkellä HTC Vive -lasien kanssa, mutta teknologia itsessään on laitteistoriippumatonta. Tällä hetkellä laitteen käyttämät antennit ovat vielä suhteellisen kookkaita, mutta tulevaisuudessa tekniikka voidaan tutkijoiden mukaan pakata noin älypuhelimen kokoiseen pakettiin.