Moto Z:n uusi mod tuo puhelimeen kunnollisen qwerty-näppiksen

21.04.2017 09:05 | | 192

Lenovon modulaarinen Moto Z -puhelin ei ole noussut varsinaiseksi hitiksi, vaikka potentiaalia siinä olisikin. Sen lisälaiteliitäntään on tarjolla muutamia erilaisia palikoita, mutta kansanjoukkoja liikuttavaa varustetta ei ole nähty. Kenties sellainen voisi olla Indiegogo-palvelussa rahoitusta keräävä Livermorium, joka on nimittäin vilauttanut toimivaa prototyyppiä täysimittaisesta QWERTY-näppiksestä Moto Z -puhelimelle.

Näppäimistön lisäksi lisäpalikassa on 2100 milliampeeritunnin akku, jolla puhelimen käyttöikä nousee mukavasti. Moto Z -puhelimen oman akun kapasiteetti kun on vain 2600 milliampeerituntia. Puhelinta voi käyttää joko suoraan näppäimistön jatkeena yhtenä pötkönä, tai kääntää sen ”läppärimäisesti” pystyyn näppiksen päälle.

Nokia Communicatorin vanavedessä nähdyissä älypuhelimissa suosittiin samankaltaisia ratkaisuja, kunnes kosketusnäyttölaitteet pyyhkäisivät ne mobiilihistorian roskakoriin. Moni kaipaisi silti edelleen mahdollisuutta painella peukaloilla ihan oikeita näppäimiä. Joukkorahoitusta projekti on kerännyt noin puolet tavoittelemastaan 100 000 dollarin potista. Aikaa rahan keräämiseen on vielä vajaa kaksi viikkoa. Lenovo on jo valinnut Livermoriumin näppäimistön omassa Moto Mods -kisassaan 10 projektin joukkoon, joita yritys lupaa ”tarkastella lähemmin”, joten vaikka rahoitustarvetta ei saataisikaan täyteen, voi näppäimistö nähdä vielä päivänvalon virallisena Moto Z -lisäkkeenä.