UUSIMMAT

Motorola tuo Edge 30 Pro -mallillaan tehokkaimman Snapdragonin alle 800 euron hintaluokkaan

24.02.2022 16:00 Muropaketin toimitus

Motorola jatkaa mallistonsa uudistamista. Nyt vuorossa on Edge 30 Pro -malli, jossa käytetään Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriä. Huipputehot ovat tarjolla 799 euron hinnalla.

Lenovon merkkipalettiin kuuluvan Motorolan uusien mallien vyörytys jatkuu tällä kertaa tehomallilla. Nyt julkaistussa Edge 30 Pro -5G-puhelimessa käytetään Qualcommin vikkelintä vaihtoehtoa eli Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriä. Tehokkaalle mallille sopivasti puhelimessa on 12 gigatavua RAM-muistia, mutta tallennustilassa tyydytään 256 gigatavuun.

Puhelimen pOLED-näyttö on kooltaan 6,7 tuumaa. Sen virkistystaajuus yltää manuaalisesti valittavalla käyttötilalla enintään 144 hertsiin, mutta mukautuvat taajuus käyttää joko 60 tai 120 hertsin päivitysnopeutta.

Puhelimen akku on kapasiteetiltaan 4800 milliampeerituntia, ja sitä voi ladata 68 watin pikalatauksella myyntipakkauksessa olevalla latauslaitteella. Langaton lataus onnistuu 15 watin teholla. Käytettävissä on myös viiden watin käänteinen langaton lataus.

Käytössä on myös Motorolan Ready for -alusta, ja laitteen USB-C-liitäntä toimii DisplayPort 1.4 -liitäntänä.

Valmistaja on jälleen pistänyt lisäpaukkuja myös kameraan. Tällä kertaa pääkamerassa käytetään 50 megapikselin kennoa, jossa pikselikoko on 1,0 mikrometriä ja aukkoarvo f1.8. Videotallennus onnistuu  8K-tarkkuudella. Käytössä on myös optinen kuvanvakain. Ultralaajakulmakamerassa käytetään siinäkin 50 megapikselin kennoa, ja tämä kamera toimii myös makrokamerana. Takakameravarustuksen täydentää kahden megapikselin syvyyskamera.

Etukameran kenno on tarkkuudeltaan peräti 60 megapikseliä. Siinä käytetään takakameroiden tapaan pikselinyhdistämistekniikkaa. Aukkoarvoksi ilmoitetaan f2.2. Puhelimessa on erilaisia kuvaustiloja, joilla voi kuvata samanaikaisesti sekä etu- että takakameralla.

Äänentoistosta vastaa kaksi kaiutinta, ja puhelin on yhteensopiva niin Snapdragon Sound- kuin Dolby Atmos -äänentoiston kanssa. Käytettävissä on kolme mikrofonia.

Käyttöjärjestelmä on Android 12. Päivityksiä on luvassa käyttöjärjestelmän osalta kahdeksi vuodeksi ja tietoturvan puolesta kolmeksi vuodeksi. Puhelimen voi siis odottaa päivittyvän aikanaan vielä Android 14 -versioon.

Motorola Edge 30 Pro -puhelimen ennakkomyynti alkaa 25. päivä helmikuuta. Värivaihtoehdot ovat sininen ja valkoinen. Hintaa puhelimella on 799 euroa.