UUSIMMAT

Motorolalta kolme uutta puhelinmallia – Moto G, Moto X Play ja Moto X Style

28.07.2015 20:08 Pekko Lainiala

Motorola esitteli tänään kolme uutta puhelinmallia yhtäaikaisesti järjestetyissä tapahtumissa Lontoossa, Sao Paulossa ja New Yorkissa. Uusia Moto G – ja Moto X -malleja osattiin odottaa tapahtumakutsun perusteella ja osa laitteiden tiedoista oli vuodettu jo etukäteen internetiin.

Kolmannen sukupolven Moto G:stä tullaan näkemään kaksi eri versiota, joiden eroina ovat tallennustila (8 tai 16 gigatavua) ja RAM-muisti (yksi tai kaksi gigatavua). Molemmista malleista löytyy paikka microSD-kortille. Suorituskyvystä vastaa Snapdragon 410 -järjestelmäpiiri ja kameroina toimivat 13 megapikselin takakamera ja viiden megapikselin etukamera. Laitteen näyttö on kooltaan 5-tuumainen ja tarkkuudeltaan se on 1280×720 pikseliä. Käyttöjärjestelmänä tullaan näkemään Android 5.1.1. Akun kapasiteettia on kasvatettu ja se on nyt kooltaan 2470 mAh entisen 2070 mAh:n sijasta. Puhelin on vesitiivis ja sen luvataan kestävän 30 minuutin upotus.

Parin sadan euron hintaluokkaan sijoittuvan Moto G:n lisäksi Motorola esitteli myös kaksi hieman kalliimpaa laitetta. Moto X Style on kaksikosta hintavampi sijoittuen noin 500 euron hintaluokkaan ja Moto X Play taas sijoittuu noin 300 euron hintaluokkaan.

X Style on ominaisuuksiltaan lippulaivatasoa. 5,7-tuumainen näyttö on varustettu 2560×1440-resoluutiolla, järjestelmäpiirinä toimii Snapdragon 808 ja RAM-muistia löytyy kolme gigatavua. Tallennustilan osalta on valittavissa kolme eri vaihtoehtoa, jotka ovat 16, 32 tai 64 gigatavua. Kameroina toimivat 5 megapikselin etukamera ja 21 megapikselin takakamera, joka kykenee 4K-kuvaukseen. Mielenkiintoisena ominaisuutena molemmista kameroista löytyy salama. Akku on kooltaan 3000 milliampeerituntia.

X Play on varustettu 5,5-tuuman Full HD -näytöllä, Snapdragon 615 -järjestelmäpiirillä ja kahden gigatavun RAM-muistilla. Tallennustilavaihtoehtoina ovat joko 16 tai 32 gigatavua, mutta tila on laajennettavissa microSD-kortilla. X Playsta löytyy X Stylen tavoin 21 megapikselin takakamera, mutta sen videotallennus on rajoitettu 1080p-tasoiseen materiaaliin Snapdragon 615 -piirin rajoituksista johtuen. Laitteen parhaimpiin ominaisuuksiin kuulunee sen 3630 mAh:n akku, jonka siivittämänä käyttöaikaa luvataan pari päivää yhdellä latauksella.

Kolmikosta Moto G on ainokainen, joka pääsee myyntiin välittömästi, sillä X Style ja X Play nähdään kauppojen hyllyillä vasta myöhemmin syksyllä. Tarkempi saatavuus ja hintataso varmistuvat myöhemmin.

Motorola.co.uk, Moto G
Motorola.co.uk, Moto X Style
Motorola.co.uk, Moto X Play