Myös MP3-soitin voi olla luksusta – kultaa, hopeaa, eebenpuuta ja meripihkaa

30.03.2009 23:12 | Juha Kokkonen

TaskuMuro on uutisoinut aika-ajoin luksuspuhelimista, joista viimeisimpänä on ollut pinnalla Ulysse Nardin Chairman. Kännykkä ei kuitenkaan ole ainoa taskussa kulkeva vimpain, josta on tarjolla luksusversioita. Vai miltä kuulostaa puolalaisen koruseppä Jarolaw Westermarkin räätälöimä VEDIA Idunn A10, jonka runko on valmistettu 925-hopeasta (hopean ja kuparin lejeerinki) ja kuorta koristaa kimpale aitoa Baltialaista meripihkaa?

Lisäksi jotkin soittimen osista on valmistettu 18 karaatin kullasta. Kuulokeliitännän reunat on eristetty eebenpuulla. Näitä luksussoittimia valmistetaan vain 10 kappaletta ja siitä on tehtävä ennakkotilaus. Odotusaika on kaksi pitkää kuukautta. Hinnasta tai soittimen tarkemmista ominaisuuksista ei ole tietoa.

Gadget Crunch, MP3 player made of amber – VEDIA Idunn A10

VEDIAn kotisivut

Keskustelu

Jooh, eipä paljon turhempaa soitinta voi musiikin toistamiseen olla. Sisältä aataminaikuinen ja päältä kaunis. Ei ole ensimmäinen surkea porvariversio ”muka hienoilla” ominaisuuksilla

Onhan toi ny vähän kökön olonen muttei se ny niin saatanan ruma oo.

”Miksi eivät vaan suosiolla tekisi esim. iPod Shufflea yms. pelkästään hopeesta. Pakkoko sinne on tunkea kaikkea ihmekiveä joka nostaa painoa ja tekee siitä ihan hemmetin ruman.”
Niin, koska hopeahan ei ole yhtään muovia painavampaa.. atomipainoltaan meripihka on noin kymmenen kertaa kevyempää kuin hopea.

Kauneus sitten onkin katsojan silmässä, mutta tässä tapauksessa varmaan pitäisi sanoa rumuus.. hemmetin ruma, mutta varmaan jotkut rikkaat tykkää.

Miksi eivät vaan suosiolla tekisi esim. iPod Shufflea yms. pelkästään hopeesta. Pakkoko sinne on tunkea kaikkea ihmekiveä joka nostaa painoa ja tekee siitä ihan hemmetin ruman.

Vaihtais vaan materiaalin ja that’s it. Kenties lisäis yhden kiven tai jotain siihen kanteen, mutta ei mitään 5mm paksuista pihkakantta!

Noh, samapa tuo. Ihmetyttää vain, että kultasepät tuollaisen rumiluksen suostuvat tekemään.

Kai sitä pitää kaikesta olla jokin äärettömän kallis versio. Seuravaks on varmaan joku kullattu ja 67 timangilla varustettu kaukosäädin jota tehdään 67 kappaletta ja maksaa 67 tuhatta. Joo. Tuo soitin on kaiken lisäksi ruma.

Muropaketin uusimmat