Näin noin 200 euron hintaisen Xiaomi Redmi Note 7 Pron kamera pärjää vertailussa järjestelmäkameraa vastaan

03.03.2019 19:44 | Muropaketin toimitus

YouTube-kanava RevAtlas on testannut uudella videolla kuinka hyvin vain noin 200 euron hintaluokkaan sijoittuvan Xiaomi Redmi Note 7 Pron kamera pärjää kun sitä verrataan ammattilaistason Nikon D850 -järjestelmäkameraan.

Videon perusteella Redmi Note 7 Pron 48 megapikselin ja f1.8-aukkoarvon sekä ja 5 megapikselin ja f2.4-aukkoarvon kamerayksiköistä muodostuva kaksoiskamera on yllättävän kilpailukykyinen yli kymmenen kertaa enemmän maksavan järjestelmäkameran kanssa. Hyvässä valossa molempien laitteiden ottamat kuvat ovat hyvin laadukkaita, ja niiden eroja voi olla hyvinkin vaikea huomata.

Nikon D850 erottuu edukseen selkeimmin syväterävyyden hallinnassa, jonka ansiosta bokeh on kauniin tasainen. Note 7 Pro -puhelimen portrait mode ei yllä yhtä luonnolliselle tasolle, vaikka se tekee työnsä kohtuullisen hyvin. Redmi Note 7 Prolla on haasteita myös pimeäkuvauksessa, joskin tilannetta voi parantaa Xiaomin Night Moden ja epävirallisesta Google Cameran käännöksestä löytyvän Night Sightin avullla.

Hinnan lisäksi Redmi Note 7 Pron etu on sen helppo kannettavuus, sillä puhelin on mukana menossa lähes aina yllättäviä kuvaustilanteita varten. Redmi Note 7 Pro julkaistiin viikko sitten MWC 2019 -messuilla, mutta sen mahdollisesta saatavuudesta Euroopassa ei ole vielä tietoa.