Uusimmat

Nämä Pixel-puhelimista löytyvät ominaisuudet eivät ole osana yleistä Android 7.1 -versiota

06.10.2016 13:15 Juha Kokkonen

google-pixel-colours-051016

Google esitteli toissapäivänä uudet Pixel-älypuhelimensa ja niiden mukana myös uuden Android 7.1 Nougat -päivityksen. Kaikki Pixel-puhelimissa nähdyt uuden ohjelmisto-ominaisuudet eivät kuitenkaan tule saataville aiempiin Nexus-malleihin sekä muihin markkinoilta löytyviin Android-laitteisiin. Android Police -sivusto on saanut Googlelta listan Android 7.1:n uudistuksista Pixel-puhelimille sekä muille laitteille.

Näkyvin Pixel-mallien erityisominaisuus on Pixel Launcher -kotinäkymä, jossa sovellusvalikko aukeaa ylöspäin pyyhkäisemällä ja ylänurkkaan sijoitettu uudenlainen hakuwidgetti. Omatoiminen käyttäjä voi kuitenkin asentaa Pixel Launcherin manuaalisesti netistä löytyvistä epävirallisista asennuspaketeista. Pixel-puhelimien Androidin käyttöliittymän erityisseikkoja ovat myös navigointipalkin kuvakkeet, käyttöliittymän väriteema, taustakuvien valintasovellus ja dynaaminen kalenterikuvake.

Tekoälyä hyödyntävä Google Assistant -avustaja on vain Pixel-puhelimien yksinoikeus ja kuvagalleria tukee kaikkien kuvien ja videoiden varmuuskopiointia täydellä tarkkuudella ilman rajoituksia. Smart Storage -ominaisuus poistaa vanhimmat varmuuskopioidut kuvat laitteen muistista, jos tallennustila on täyttymässä. Pixel Camera -kuvaussovellus sisältää muutamia lisäominaisuuksia, kuten elektronisen vakautuksen ja Smartburst-sarjakuvauksen. Pixel-käyttäjille on myös tarjolla ympärivuorokautinen asiakastuki puhelimesta käsin.

Kaikille laitteille tarjolle tulevia Android 7.1:n uusia ominaisuuksia ovat Night Light -yötila, kosketuksentunnistuksen ja näytön parannukset, sormenjälkitunnistimen elekomennot, Daydream VR -tila, saumattomat ohjelmistopäivitykset sekä manuaalinen tiedostonhallinta. Nykyisille Android Nougat -päivityksen saaneille Nexus-laitteille 7.1-päivitys saapuu ennen vuoden loppua Developer Preview -versiona.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat