Uusimmat

Nämä miljoonia kertoja ladatut sovellukset lensivät ulos Play Kaupasta ilman järkevää syytä

Kuva: © Muropaketti.com

07.02.2022 12:03 Muropaketin toimitus

Googlen kehittäjille antamalla asiakaspalvelulla on kehno maine, eikä välttämättä syyttä. Viime kuukausina kaksi latauskertojen puolesta miljoonaluokkaan yltänyttä sovellusta on poistettu Play -sovelluskaupasta, ilmeisesti erehdyksen vuoksi.

Tapauksista uudempi on avoimen lähdekoodin näppäimistösovellus Simple Keyboard, joka poistettiin Android Policen mukaan Play Kaupasta tammikuun lopussa. Kehittäjän mukaan hän sai vain sähköpostin, jossa kerrottiin koko kehitystilin poistosta, mutta asialle ei annettu mitään selitystä tai mahdollisuutta valittaa päätöksestä.

Kehittäjä epäilee, että näppäimistö saatettiin merkitä vahingossa duplikaattisovellukseksi, mutta varmuutta asiaan ei ole saatu. Sovelluksella oli poistohetkellä yli 1,2 miljoonaa latauskertaa ja sitä käytti aktiivisesti yli 104 000 käyttäjää.

Toisena tapauksena kasveja tunnistava LeafSnap (3 miljoonaa latauskertaa) poistettiin väärän DMCA-ilmoituksen vuoksi Applen App Storesta ja Googlen Play Storesta. Asia on jo selvitetty Applen ja Googlen kanssa, mutta siinä missä Apple palautti sovelluksen nopeasti App Storeen, on prosessi Googlen kanssa edelleen kesken.

Muropaketin uusimmat