Uusimmat

Neljän gigatavun puhelimet eivät jyrää markkinoilla vielä tänä vuonna

06.05.2017 16:50 Muropaketin toimitus

Teknologia-alaa tiiviisti seuraava analytiikkayritys Trendforce on julkaissut tilastoja ja ennusteita liittyen mobiililaitteiden keskusmuistiin. Trendforcen mukaan DRAM-piirien jyrkkä hinnannousu näkyy selvästi myös mobiililaitteiden muistimäärän kehityksessä.

Vuonna 2016 älypuhelimissa oli keskimäärin 2,4 gigatavua keskusmuistia. Tälle vuodelle keskiarvon uskottiin nousevan 3,7 gigatavuun, mutta nyt ennustetta on korjattu 3,2 gigatavuun. Analyytikko Avril Wu kertoo muistimäärän kasvamisen johtuvan Android-puhelinten muistinhallintaongelmista, jotka saavat puhelimen selvästi hidastumaan sitä pitkään käytettäessä. Wun mukaan puhelinten tekniset ominaisuudet ovat myös ratkaisevassa asemassa ostopäätöstä tehdessä, etenkin Kiinassa.

Esimerkiksi lippulaivamalleista Samsungin uudessa Galaxy S8 -sarjassa RAM-muistia on neljä gigatavua. Applen tulevista malleista 5,8-tuumaisessa ja 5,5-tuumaisessa uskotaan olevan 3 gigatavua RAM-muistia, kun taas 4,7-tuumainen versio joutuu tyytymään vielä kahteen gigaan. Neligigainen versio on luvassa vasta ensi vuonna.