Uusimmat

Nexus 5:n valmiusajan raportoidaan paranevan huomattavasti Android M:n myötä

08.06.2015 19:41 Juha Kokkonen

Android M standby

Google esitteli Android M:n julkaisun yhteydessä uusia virransäästöominaisuuksia, joihin kuuluvat mm. Doze ja App Standby. Doze jäädyttää käyttöjärjestelmän tiettyjä toimintoja, kun laite on tietyn aikaa käyttämättömänä, ja App Standby puolestaan estää tiettyjä sovelluksia käyttämästä verkkoa ja synkronointeja laitteen ollessa irrotettuna laturista.

Saksalainen ComputerBase-sivusto on tutkinut uusia virransäästöominaisuuksia käytännön tasolla Nexus 5 -puhelimella ja havainnut merkittäviä parannuksia valmiustilan virrankulutuksessa. Valmiusaikamittaukset tehtiin Android M Developer Preview -kehittäjäversiolla ja niitä verrattiin Androidin viralliseen 5.1.1-versioon. Ensimmäisen kahden vuorokauden aikana Android M:llä varustettu puhelin kulutti akusta vain 9 %, kun Android 5.1.1 Lollipopilla vastaava lukema oli 24 %.

Laskennalliseksi arvioiduksi valmiustilan akunkestoksi ComputerBase laski noin 200 tuntia Android 5.1.1:lle ja 533 tuntia Android M DP:lle. Ero lukemien välillä on 2,7 kertainen, joka lupailee Android M:n virrankulutuksen osalta erittäin hyvää. Kannattaa kuitenkin huomioida, että aktiivisessa käytössä uudistuksista ei ole kovinkaan merkittävää etua.

ComputerBase.de (Google-käännös)