Nokia 3310:n paluu on totta

26.02.2017 18:51 | Muropaketin toimitus | 15

HMD Global ilmoitti tänään Barcelonassa julkistavansa uusitun version 3310-klassikkopuhelimesta. Puhelimen akku tarjoaa 22 tuntia puheaikaa ja valmiusajaksi luvataan yksi kuukausi.

Puhelin tulee saataville tummansinisenä, punaisena, keltaisena ja harmaana. Käyttöjärjestelmänä on Series 30+, joka tuttu esimerkiksi Nokia 150 -puhelimesta.

Puhelimen hinnaksi tulee 49 euroa, mutta julkaisuaikaa ei vielä kerrottu.

Keskustelu

Ei nyt oikee vakuuta. =/ Mielestäni muotoilu ei ole mitenkään onnistunut.

Ei mikään kaunis, jos olisi ollut edes s40 niin olisi voinut silti kiinnostaa..

Toivottavasti on edes kestävä puhelin mitä vanha versio oli.

ei tuo muotoilu vanhaa huonompi ole. Kuukauden valmiusaika on joillekin kyllä killeriominaisuus.

Ruma kuin mikä. Akunkestoon olisi voinut vielä panostaa helposti suuremmalla akulla ja näytöksi mustavalko e-ink.

Koskahan ne älyävät laittaa rekry-kampanjan MuroBBS'ään -ja Suomi25'ään- kun näyttävät parhaat puhelinosaajat löytyvän aina täällä …

Nätti kapulahan tuo on jos vertaa vanhoihin. Itselleni killeri olisi ollut persupuhelin todellakin vain puhe- ja sms-ominaisuuksilla ja pienellä musta-valkonäytöllä, mutta toimisi 4G tai edes 3G-modeemina tabletille tai läppärille …
Epäilenpä että jos tuollaista käyttäisi yksistään reissu- ja mökkipuhelimena, niin ikävä tulisi kuitenkin nettiä kunnon ruudulla!
Mukana pitäisi siis kantaa kuitenkin isompaa älyluuria ja käytännössä käyttää kahta liittymää … Silti tämä on "ehkä+"

Parin kympin peruspuhelimissa ollut kuukauden valmiusaika jo pari vuotta ainakin ja puhelukestoakin 15-20h täydellä akulla. Itse en oikein ymmärrä näitä hieman kalliimpia peruspuhelimia, jotka ovat kuitenkin paskoja kaikessa muussa.

Ei ole 3310 nähnytkään, todella suuri pettymys.. ymmärrän että näyttö piti vaihtaa isompaan, mutta miksi puhelimesta täytyi muutenkin tehdä ihan eri näköinen? Ja turhaa laittaa tuollaista 2 megapikselin kameraa, kun ei sillä kuitenkaan mitään tee. Parempi olisi ilman. Kyllä vanha 3310 vaan näyttää paljon paremmalta.

Ohjelmistokaan ei ole samaa nähnytkään, miksi tuollakin pitäisi nettiin päästä, ja matopeliäkään ei ole voinut säilyttää samanlaisena, vaan joku gameloft tekele :hammer:, ja kuten moni jo sanonut, ruma kuin mikä.

Mitä hyötyä S40 toisi, edes S60 ei löydy juuri enää käyttökelpoista softaa?

Puheaika on mun mielestä hyvä jos se on lähellekään tuota luokkaa todellisuudessa. Peruspuhelimeksi vähän hintava jos ei mitään erityisiä ominaisuuksia kuten roiskevedenkesto tai kestävä rakenne. 2 MP kamerakin on vähän liian vaatimaton hintaan nähden, toisaalta kyllähän sen ymmärtää että HMD Global ei ole mikään puhelinjätti joka voisi tehdä edullisen ja hyvän peruspuhelimen.

Ulkonäkökommentteja en oikein ymmärrä, onko porukka koskaan ostanut peruspuhelimia ulkonäön perusteella. Ainahan ne näyttää halvoilta "lasten puhelimilta". Silti mitä ohuempi ja kapeampi sen parempi tuo olisi, tuo näyttää vähän liian leveältä ainakin kuvassa.

https://www.nokia.com/fi_fi/phones/nokia-3310-dual-sim

Buick

Ulkonäkökommentteja en oikein ymmärrä, onko porukka koskaan ostanut peruspuhelimia ulkonäön perusteella. Ainahan ne näyttää halvoilta "lasten puhelimilta".

On niissä ollut myös laadukkaampaa näköä ja tunnetta. 3310 jo on esikuvana niin siihen kai turha lähteä hakemaan premium tunnnetta, vaan muovisuus on se juttu.

Buick

Mitä hyötyä S40 toisi, edes S60 ei löydy juuri enää käyttökelpoista softaa?

Jos älypuhelinta haluaa niin jokin sellainen alusta mitä tänäpäivänä aktiivisesti tuetaan, niin voisi edes ajatella tekevänsä ne välttämöttömät softat, mutta kun kaikki välttämättömät on julkaisijoiden omia niin tuskin kovin kummoista tukea tarjoaisivat

Omedo

Ruma kuin mikä. Akunkestoon olisi voinut vielä panostaa helposti suuremmalla akulla ja näytöksi mustavalko e-ink.

Valmiusaikaan valittu näyttö ei suuresti tuossa kai vaikuta, mutta jos halutaan retroilla niin esikuvan mukainen LCDtä, no menisi kai suunnittelu liikaa kummassakin uusiksi.

Yhtiöillä kai kuitekin ajatus myydä ihan tämäpäivän laitetta jossa tuttuja piirteitä 3310sta.

sorrii

Itselleni killeri olisi ollut persupuhelin todellakin vain puhe- ja sms-ominaisuuksilla ja pienellä musta-valkonäytöllä, mutta toimisi 4G tai edes 3G-modeemina tabletille tai läppärille …

Tuon tyyppistä mokkulaa oli joskus markkinoilla, nyky puhelimien nettijako ominaisuudet on senverran hyvät ja niiden SMS ja puhepalveluiden kysyntä kyykännyt suhteessa IP palveluihin, että tulee pian vastaan se että maksettaisiinko siitä monipuolisen puhelimen hinta, jos vastineeksi supistettu ominaisuudet.

Buick

Mitä hyötyä S40 toisi, edes S60 ei löydy juuri enää käyttökelpoista softaa?

S60 kuopattiin jo 2010, S40 oli vielä 2013 käytössä uusissa julkaistuissa puhelimissa kuten Nokia 515..

S40 alustalle löytyy mm. Opera selain, skype, whatsapp, twitter, facebook, sähköposti sovelluksia.. nämä tosin hyötyisivät melkoisesti 3g/4g yhteydestä joka myös puuttuu 3310:sta.

Varapuhelimena on tallessa juurikin tuo Nokia 515 jossa 5mpix kamera led salamalla, 3.5g yhteyksillä jne. Tämä oli Nokian viimeinen ei-rampautettu peruspuhelin, tämän jälkeen tarjolla oli vain 2g malleja jollain 2mpix kameroilla ja s30 käyttiksellä.

Jos tulisi joku tavallisen perus noksun näköinen malli s40 käyttiksellä, 8-> mpix kameralla ja 4g yhteyksillä niin menisi ostoon heti jos hintaa alle 150€.

mikko853

S60 kuopattiin jo 2010, S40 oli vielä 2013 käytössä uusissa julkaistuissa puhelimissa kuten Nokia 515..

S40 alustalle löytyy mm. Opera selain, skype, whatsapp, twitter, facebook, sähköposti sovelluksia.. nämä tosin hyötyisivät melkoisesti 3g/4g yhteydestä joka myös puuttuu 3310:sta.

Ainakaan Skypeä ei ole, tuki lopetettu monta vuotta sitten. Pikaisesti katsoen Whatsapp lopetettu vuoden vaihteessa. S40 on yhtä kuollut kuin S60.

Muotoilusta tai muista featureista niin valia mutta ilmeisesti OG 3310:lla on kova maine kestavana puhelimena ja siksi(kin) tata uutta monet kakkosluuriksi haluavaisivat.

Kohtalo riippunee aika pitkalti siita selviaako tuo vaajamatta tulevista youtuben seinaanheitto/yliajo/tipauttelu testeista.

Muropaketin uusimmat