UUSIMMAT

Nokia ostaa digitaalisia terveystuotteita valmistavan ranskalaisyrityksen – kauppahinta 170 miljoonaa

26.04.2016 11:22 | Juha Kokkonen

nokia-withings-260416

Nokia ilmoitti runsas tunti sitten julkaisemassaan tiedotteessa aikovansa hankkia omistukseensa ranskalaisen Withings S.A.:n, jonka osaamiseen kuuluu digitaalisia terveystuotteita ja -palveluita. Suunnitellun kaupan arvo on 170 miljoonaa euroa ja se tullaan suorittamaan käteisellä.  Kaupan arvioidaan toteutuvan kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä, kunhan se vain saa tarvittavat viranomaisten hyväksynnät. Nokian aikomuksena liittää Withings osaksi Nokia Technologies -liiketoimintaa.

Olemme toistaneet johdonmukaisesti, että digitaalinen terveys on Nokialle strategisesti kiinnostava alue, ja ryhdymme nyt konkreettisiin toimenpiteisiin hyödyntääksemme mahdollisuuksia tällä suurella ja tärkeällä markkinalla”, sanoo Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri tiedotteessa. ”Tämän kaupan myötä Nokia vahvistaa asemaansa esineiden internetin (IoT) alueella tavalla”, Suri jatkaa.

Withingsin nykyiseen tuotevalikoimaan kuuluu mm. aktiivisuusrannekkeita, älyvaakoja, sänkysensoreita, kodin turvakameroita sekä ilmanlaatusensoreita, jotka käyttävät yrityksen kehittämää digitaalisen terveyden ekosysteemiä. Nokia odottaa Withingsin asettavan sen hyvään asemaan digitaalisen terveyden kehityksessä. ”Withingsin palkittujen tuotteiden ja lahjakkaiden työntekijöiden yhdistäminen Nokia Technologiesin maailman johtavan asiantuntemuksen ja innovointivalmiuksien kanssa asettaa meidät ainutlaatuiseen asemaan johtamaan digitaalisen terveyden seuraavaa innovointivaihetta”, kehuu Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän johtaja Ramzi Haidamus.