Uusimmat

Nokia Refocus saapui Lumia PureView -puhelimille

15.11.2013 08:18 Teemu Hynninen

Lokakuussa uutisoimme Nokian tulevasta sovelluksesta, jonka ajatuksena oli mahdollistaa kuvien tarkennuspisteen määrittäminen jälkikäteen. Se on Nokia Refocus, joka on nyt kaikkien PureView-brändiä kantavien Lumia-puhelimien ladattavissa. Näihin lukeutuvat Suomessa Lumia 920, Lumia 925, Lumia 1020 ja joulukuussa kauppoihin saapuva Lumia 1520.

Nokia haluaa sovelluksellaan nopeuttaa ja helpottaa kuvaamista. Yhtiön mukaan yksi merkittävistä haasteista kuvaamisessa on oikean tarkennuskohteen löytäminen, johon ei aina edes välttämättä ole aikaa. Nyt tämä vaihe voidaan jättää kokonaan toteutettavaksi jälkikäteen, sillä Nokia Refocus tallentaa automaattisesti sarjan kuvia eri tarkennusalueilta. Valmiista kokonaisuudesta käyttäjä pystyy lopuksi valitsemaan haluamansa tarkennuspisteen.

Osana Nokia Refocusta tulee Colour pop -toiminnallisuus. Sillä otoksista on mahdollista korostaa tietty väri muun kuvan muuttuessa mustavalkoiseksi. Se on tuttu ja suosittu tehoste, jota monet käyttävät kuvissaan.

Nokia Refocus tukee kuvien lataamista SkyDrive-pilvipalveluun. Mielenkiintoisin jakotoiminto koskee kuitenkin Facebookia, jonne ladattujen otoksien tarkennuspistettä pääsevät säätämään omat ystävät ja tuttavat. 

Lataa Refocus puhelimeesi Windows Phone -kaupasta.

Nokia Conversations, Nokia Refocus now available for Nokia Lumia