Nomu pisti kestoluurinsa pyykkikoneeseen

11.04.2017 17:53 |


Rajua käyttöä kestäväksi tarkoitettuja puhelimia markkinoidaan mitä erikoisimmilla tempauksilla. Hauskimmasta päästä on suhteellisen tuntemattoman, mutta kestopuhelimia jo vuosia valmistaneen Nomun uusi video. Nomu S30 -mallin mainosvideo sisältää paitsi pyykkikoneen ulkopuolelta kuvattua materiaalia, myös puhelimen kameran pyykkäysohjelmasta tallentamaa videota. Kuten arvata saattaa, on puhelin pesuohjelman jälkeen vahingoittumaton ja käyttövalmis, kunhan vedet vain on pyyhkäisty näytön päältä.

Hintaa Nomun uutuudella on noin 250 euroa. IP68-suojauksen lisäksi sillä saa yllättävän kelvollisilla ominaisuuksilla varustetun älyluurin. Puhelimen järjestelmäpiiri on kahden gigahertsin kellotaajuudella käyvä ja kahdeksanytiminen MediaTek MTK6755, keskusmuistia siinä on neljä gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua. Puhelimen näyttö on 5,5-tuumainen ja sen tarkkuus on 1080p. Sharpin valmistamaa näyttöä suojaa Corning Gorilla Glass 4.

Takakameran tarkkuudeksi valmistaja ilmoittaa interpoloituna 16 megapikseliä, todellisuudessa Sonyn kenno pystyy 13 megapikseliin. Selfie-kamera on viiden megapikselin kennolla varustettu, kuva kuitenkin interpoloidaan kahdeksan megapikselin versioksi.

Erikoista puhelimessa on sen järeä LG:n valmistama akku. Peräti 5000 milliampeeritunnin akusta luvataan virtaa riittävän standby-tilassa jopa 580 tunniksi. Toinen erityisominaisuus on puhelimen äänentoisto. NXP SmartPA -piirin ansiosta laitteen äänenvoimakkuuden luvataan olevan huomattavasti peruspuhelinta korkeammalla tasolla.