Note 5:ssä piilee ongelma: S Pen -kynän voi asettaa laitteeseen väärinpäin

25.08.2015 18:58 | Pekko Lainiala

Samsung julkaisi Galaxy Note 5:n pari viikkoa sitten Galaxy Unpacked 2015 -tapahtumassaan. Ensimmäiset arvostelut laitteesta ovat jo kiirineet julki, ja samassa yhteydessä laitteesta on löydetty ikävä ongelma.

Puhelimen käyttöohjeen S Pen -kynästä kertovassa osiossa varoitetaan käyttäjää erikseen siitä, että kynää ei tulisi asettaa väärinpäin laitteeseen, koska näin tehdessä kynä saattaa jäädä jumiin ja puhelin voi vaurioitua. Sinänsä varoitus kuulostaa normaalilta ja äkkiseltään ajattelisi, että kyseinen toimenpide ei voisi tapahtua kovinkaan helposti vahingossa.

Androidpolice päätti kuitenkin kokeilla testikappaleensa kohdalla teon seurauksia ja lopputulemana laite ei enää tunnistanut onko kynä paikoillaan vai ei. Oheisella Androidpolicen videolla vikaa esiteltäessä kynä jäi vielä lopullisesti jumiin laitteen sisään.

On kuitenkin todettava, että huolellinen käyttäjä tuskin koskaan asettaisi vahingossa kynää väärinpäin laitteeseen, mutta joka tapauksessa riski on olemassa. Videolla nähdään kuinka helposti kynä sujahtaa myös väärinpäin laitteen sisään. Suomalaiskäyttäjille videolla esiintyvää epäonnistumista ei tule ainakaan toistaiseksi tapahtumaan, sillä Samsung on päättänyt tuoda uutuuksista ainoastaan S6 edge+:n Suomen markkinoille. Yhtiön taholta kynäongelmaa on kommentoitu siten, että Samsung suosittelee käyttäjiä seuraamaan käyttöohjeessa esiteltyjä toimintatapoja. Aikaisemmissa Note-malleissa kynä ei ole ollut asetettavissa väärällä tavalla puhelimeen, ainakaan näin helposti. Esimerkiksi Note 4:n kynä liukuu laitteeseen väärinpäinkin, mutta sen tapauksessa ongelmia ei ole ilmennyt.

Päivitys klo 21:30: Lisätty tieto siitä, että myös Note 4:n kynä on asetettavissa laitteeseen väärinpäin.

Androidpolice.com, Probable Note 5 Design Flaw Can Cause S Pen To Break Pen Detection When Inserted Backward, Or Get Hopelessly Stuck

Muropaketin uusimmat