Uusimmat

NVIDIA päivitti Shield K1 -taulutietokoneen Vulkan-tuella

15.04.2016 15:30 Petrus Laine

NVIDIA Shield K1 -taulutietokone

NVIDIA on julkaissut Shield K1 -taulutietokoneelleen uuden päivityksen. Shield on NVIDIAn itse suunnittelema taulutietokone, joka käyttää yhtiön omaa Tegra K1 -järjestelmäpiiriä.

NVIDIAn firmware 1.2 Shield K1 -taulutietokoneelle tuo mukanaan kaksi merkittävää uudistusta. Toinen on Android 6.0.1 -käyttöjärjestelmään liittyvät päivitykset, jotka tuovat muun muassa pieniä käyttöliittymämuutoksia, päivitettyjä Emoji-hymiöitä ja kameran pikakäynnistykse, sekä Doze-tilan ja muistinpakkaustuen. Lisäksi mukana ovat Androidin kaikki turvapäivitykset, jotka on julkaistu maaliskuun 1. päivä tai sitä ennen.

Toinen merkittävä uudistus on tuki Vulkan-rajapinnalle. Vulkan on Khronoksen Mantlesta kehittämä uusi ns. matalan tason rajapinta, joka mahdollistaa grafiikkaohjainten ja prosessoreiden paremman hyödyntämisen. Rajapinnalle ei ole tiettävästi julkaistu vielä Android-käyttöjärjestelmää tukevia ohjelmia tai pelejä, mutta epäilemättä niitä alkaa tippumaan markkinoille pikku hiljaa, kunhan rajapintaa tukeva laitekanta kasvaa.

Voit tutustua päivitykseen paremmin esimerkiksi Tech Reportin uutisessa, tai NVIDIAn virallisessa palauteketjussa.