Oikaisu: JerryRigEverythingin videolla taannoin nähdyt Note 7:n Gorilla Glass 5 -lasin naarmutustestin tulokset olivat virheellisiä

11.10.2016 16:07 | Juha Kokkonen

note-7-scratch-retest-111016

Uutisoimme elokuun puolivälissä suositun YouTube-kanava JerryRigEverythingin toteuttamasta naarmutustestistä, jonka mukaan Samsung Galaxy Note 7 -älypuhelimen Gorilla Glass 5 -lasi kesti aiempia versioita heikommin naarmutusta. Asia oli tuolloin näkyvästi esillä ja myös lasivalmistaja Corning otti kantaa testin tuloksiin. Kohu laantui Note 7:ssä ilmenneiden muiden ongelmien myötä, mutta siitä huolimatta JerryRigEverything on nyt julkaissut oikaisun elokuussa julkaisemaansa testivideoon liittyen.

Alkuperäisen naarmutustestin tulokset ovat osoittautuneet virheellisiksi ja uudella videolla tehdyssä testissä näyttölasi osoittautuu yhtä naarmunkestäväksi, kuin aiempi Gorilla Glass 4 -versio. Toisin sanoen ensimmäiset naarmut syntyvät lasiin vasta Mohs 6 -tason naarmutuskärjellä, eikä kolmostasolla kuten aiemmin virheellisesti todettiin. Syy löytyi naarmutuskärkien terotuskivestä, josta pääsi tarttumaan materiaalia terotusvaiheessa alhaisemman kovuusluokan naarmutuskärkeen, jonka seurauksena naarmutustestin tuloksesta muotoutui virheellinen.

Note 7:n näytön naarmunkestävyyden kannalta oikaisulla ei ole enää merkitystä, sillä Samsung ilmoitti tänään lopettaneensa Note 7:n valmistuksen syttymisongelmien vuoksi. Sen sijaan oikaisu on tärkeä Gorilla Glass 5 -lasin naarmunkestävyyteen liittyvien väärinkäsitysten oikaisemiseksi.