OnePlus 6T -puhelin julkaistu – Ensituntumat maltillisesti ja järkevästi uudistuneeseesta suosikkipuhelimesta

29.10.2018 18:00 | Osku Kannisto

Uusin OnePlus-puhelinmalli 6T on varsin kevyt päivitys edeltäjäänsä. Tällä kertaa kuulokeliitäntä väistyy sormenjälkitunnistimen tieltä ja perusmallin akku ja tallennustila kasvavat. Hintakin nousee, mutta vain maltillisesti.

OnePlus jatkaa hintatietoisen ja vaativan kuluttajan houkuttelua. 6T-malli on varsin maltillinen uudistus, joka käytännössä päivittää OnePlus 6 –puhelimeen näytön alle sijoitetun sormenjälkitunnistimen, ja tuo muutamia pienempiä lisäominaisuuksia.

Muilta osin rauta on pitkälti identtistä 6-mallin kanssa.

Ohuus, Gorilla Glass 6 -lasikuoret ja entistä paremmin etupuolen peittävä näyttö saavat OnePlus 6T:n tuntumaan hyvältä sekä silmässä että kädessä. Puhelimen takapinta ei ole liian liukas. Reunat ovat sopivat ohuet tukevaan otteeseen, mutta ne eivät tunnu teräviltä. Puhelin kuuluu selkeästi premium-luokkaa, vaikka on siellä selkeästi monia muita edullisempi vaihtoehto.

Muotoilussa huomion nappaa OnePlus 6T:n lovi, joka on kutistettu erittäin pieneksi. Käytännössä se näyttää yläreunasta valuvalta pisaralta.

Puhelinta käyttää mielellään koko ruudun tilassa, koska lovi ei edes vaakatilassa ole häiritsevän iso. Käytännössä se jää pelatessa vasemman peukalon alle niissä peleissä, jotka koko ruudulla suostuvat toimimaan.

Suurin uutuus on näytön alapuolelle sijoitettu sormenjälkitunnistin. OnePlus 6T:n lukituksen saa auki asettamalla sormen ruudulla merkittyyn kohtaan. Aukeaminen on aavistuksen hitaampaa kuin aiemmilla lukijoilla, mutta viive on varsin pieni ja se jää pienemmäksi kuin taakse sijoitetun sormenjälkitunnistimen hapuiluun kuluva aika.

Lukituksen saa pois myös kasvontunnistuksella, joka pikatestillä toimi ripeästi ja hämärämmässäkin valossa.

Rautapuolella merkittävin uutuus on minimitallennustilan kasvattaminen 128 gigatavuun, mikä helpottaa aktiivipelaajien ja paljon kuvaavien arkea. Muuten speksit ovat tutut. Keskusmuistia on kuusi tai kahdeksan gigatavua, tallennustilaa 128/256 gigatavua ja Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. Puhelin on käytössä erittäin ripeä.

Toinen suurempi muutos on kuulokeliitännän poisto. Pakkauksessa on kuitenkin mukana USB-C-liitäntään kytkettävä 3,5 millimetrin kuulokesovitin.

Kameroissa ei ole rautapuolella tapahtunut muutoksia OnePlus 6 -malliin verrattuna.

Takana on tutun valovoimainen Sonyn kennoon perustuva kaksoiskamera. Selfie-kuvia napsitaan samalla 16 megapikselin tarkkuudella kuin takakamerallakin.

Kuvausta on parannettu ohjelmistopuolella. Suurimmat panostukset on tehty kohteiden tunnistukseen sekä uuteen yö-tilaan. Hämärätilanteissa kuvia valotetaan pidemmän aikaa ja käsitellään kuva mahdollisimman luontevaksi poistamalla siitä tärähdykset ja kohina.

Pikakokeilulla tuli selväksi, että ihmeisiin ominaisuus ei pysty, joten vähintään kynttilävalo on tarpeen kuvien onnistumista varten.

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on uusimpaan Android 9 (Pie) perustuva OxygenOS 9.0.3. Sen keskeisin uutuus on monipuolistettu eleohjaus, jota voi hallinnoida perus-Androidia kattavammaksi.

Entituntumien perusteella eleohjauksella pystyi korvaamaan täysin alareunan tutun takaisin-koti-sovellukset hipaisunäppäinkolmikon, jolloin näyttö on käytettävissä tehokkaammin itse sovelluksille. Käyttökokemus on hyvin samankaltaista kuin Applen iPhone X ja XS -puhelimissa.

Sokerin pohjalla 6T:n akku on kapasiteetiltaan merkittävästi aiempaa isompi. Milliampeeritunteja on nyt 3700 aiemman 3300:n sijaan. Puhelimeen saa edelleen päivän latauksen puolessa tunnissa mukana tulevalla 20 watin pikalaturilla.

Ominaisuudet keskittyvät hurjaan suorituskykyyn ja käytännöllisyyteen, jotka ovat pelaajien ja tehokäyttäjien mieleen. Virallista suojauksen IP-luokitusta tai langatonta latausta 6T:stä ei löydy.

Ensituntumien perusteella OnePlus 6T jätti itsestään erittäin positiivisen tunteen. Puhelimessa on onnistuttu edelleen tekemään järkeviä kompromisseja, joilla hinta on saatu pidettyä kohtuullisena. Muropaketti palaa puhelimeen kattavan testin muodossa lähiviikkoina.

OnePlus 6T tulee myyntiin 6. marraskuuta sekä Midnight Black että Mirror Black -värivaihtoehdoilla. Puhelin on myynnissä aiempaa useammalla jälleenmyyjällä, sillä valmistajan oman verkkokaupan lisäksi se tulee tarjolle DNA:n, Elisan, Telian ja Verkkokauppa.comin valikoimiin.

Tekniset tiedot OnePlus 6T

 • Hinta: 549 / 579 / 629 € (6/128 Gt, 8/128 Gt, 8/256 Gt)
 • Tallennustila: 128 / 256 Gt
 • Keskusmuisti: 6 / 8 Gt
 • Näyttö: 6,41’’ (2340 x 1080) 402 PPI AMOLED
 • Järjestelmäpiiri: kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 845 / Adreno 630
 • Liitännät: USB-C (2.0)
 • Yhteydet: LTE cat16, 802.11a/b/g/n/ac 2×2 mimo, Bluetooth5.0, NFC
 • Sim: 2 x nanoSIM
 • Akku: 3700 mAh
 • Mitat: 158 x 75 x 8,2 mm
 • Paino: 185 g
 • Suojaus: roisketiivis (ei IP-luokitusta)