UUSIMMAT

OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro hidastavat tahallaan puhelimiin asennettuja sovelluksia – näin valmistaja perusteli ratkaisua

08.07.2021 13:29 Muropaketin toimitus

OnePlus on jäänyt kiinni OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -mallien kohdalla tapahtuneesta suosittujen sovelluksien tahallisesta hidastamisesta (eng. throttling).

AnandTech havaitsi, että esimerkiksi Google Chromea ja monia muita suosittuja sovelluksia ei päästetty hyödyntämään OnePlus 9 -malleissa käytetyn Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin tehokkainta ydintä. Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että OnePlus 9 -mallit rajoittivat lähes kaikkien tunnettujen sovellusten suorituskykyä.

Sovellusten keinotekoisella hidastamisella puhelinta voidaan estää ylikuumenemasta ja sen akkukestoa voidaan parantaa. On kuitenkin kuluttajien kannalta ikävää, että OnePlus rajoittaa puhelimen suorituskykyä käyttäjältä salaa.

OnePlus perusteli sovellusten hidastamista sovellusten ”optimoimisella”, jolloin ”sovelluksen tarpeet voidaan yhdistää sopivaan suorituskykyyn”. Koko lausunto on luettavissa alta.

Geekbench-suorituskykymittaussovellus kertoo hylänneensä OnePlus 9 -mallien tulokset manipulaation vuoksi, vaikka sovellusten hidastamisella ei varsinaisesti tavoiteltukaan suorituskykymittauksissa huijaamista. Geekbench kuitenkin kokee, että manipulaation vuoksi OnePlus 9 -mallien tosielämän suorituskyky ei vastaa testituloksia.