UUSIMMAT

OnePlus ja Oppo joutuvat lopettamaan puhelimiensa myynnin Saksassa – syynä oikeustaisto Nokian kanssa

09.08.2022 09:05 Muropaketin toimitus

Saksan oikeus on antanut tuomionsa OnePlussan, Oppon ja Nokian välisessä oikeustaistossa. Sen myötä OnePlus ja Oppo eivät saa enää myydä puhelimiaan Saksassa.

Patenttikiista liittyy 4G-teknologiaan ja sitä on käyty jo useiden vuosien ajan. Heinäkuun alussa Saksan oikeuslaitos määräsi, että OnePlussan ja Oppon tulisi löytää sovinto Nokian kanssa elokuun viidenteen päivään mennessä, kertoo Android Police.

Yhteisymmärrykseen ei kuitenkaan päästy, sillä valmistajien mukaan Nokian jokaisesta myydystä laitteesta vaatima 2,5 euron korvaus olisi ollut liian suuri. Korvaus olisi maksettu kaikista valmistajien laitteista maailmanlaajuisesti, eikä vain Saksassa. Koska sovintoon ei päästy, tulee valmistajien nyt lopettaa puhelimiensa myynti Saksassa. Kolmannet osapuolet, kuten Amazon, voivat kuitenkin edelleen myydä varastonsa tyhjäksi.

Nokia on hakenut vastaavaa tuomiota myös muissa maissa, joihin kuuluvat Suomi, Espanja, Ranska, Iso-Britannia, Ruotsi ja Alankomaat. Lisäksi Nokia on haastanut oikeuteen myös muut BBK Electronics -konserniin kuuluvat brändit, kuten Realmen ja Vivon. Näin on mahdollista, että valmistajat joutuvat vetäytymään markkinoilta myös muilla markkina-alueilla.