OnePlus julkaisi toisen OxygenOS Marshmallow beetapäivityksen OnePlus 2:lle

27.05.2016 10:14 | Juha Kokkonen

oxygenos-marshmallow-270516

OnePlus julkaisi Android Marshmallowiin perustuvan OxygenOS 3.0 -päivityksen beetaversion OnePlus 2:lle jo pari kuukautta sitten, mutta sen lopullista versiota odotetaan edelleen. Monet odottivat OnePlussan tarjoavan uuden Android-version puhelimiinsa ensimmäisten valmistajien joukossa, mutta tilanne onkin kääntynyt päälaelleen, vaikka OxygenOS onkin toteutukseltaan hyvin lähellä vakio-Androidia.

Lopullisen version odotus jatkuu edelleen, mutta nyt yritys on julkaissut OP2:lle uuden OxygenOS 3.0.1 Community build (beta) -päivityksen, jota on paranneltu käyttäjäpalautteen pohjalta. Uutta on mm. parannettu Doze-tila, sormenjälkitunnistimen parannukset, mahdollisuus poistaa taustaprosesseja moniajonäkymässä, mahdollisuus lukita sovelluksia moniajonäkymässä, kameraparannukset sekä Swiftkey-näppäimistön päivitys uusimpaan versioonsa. Yrityksen mukaan tämä on viimeinen päivitys ennen OxygenOS:n ensimmäistä virallista Marshmallow-päivitystä, joka on luvassa lähiviikkojen aikana.

Päivityksen asentamiseksi tarvitaan OxygenOS 2.2.0 tai uudempi ja se tukee ainoastaan ”dirty flashiä”, eli se säilyttää edellisen ROM-version järjestelmätiedot. OnePlus suosittelee laitteen varmuuskopiointia ennen päivityksen tekemistä. 1,1 Gt kokoinen päivitys on ladattavissa OnePlussan sivuilta ja se on asennettava manuaalisesti puhelimen käynnistysvalikon kautta. Myöhemmin päivitys tulee saataville myös OTA:na.

TaskuMuro testasi OnePlus 2:n viime syyskuussa.