OnePlus ottaa kantaa USB Type-C-kaapelinsa yhteensopivuuteen

27.11.2015 13:22 | Juha Kokkonen

oneplustypec

OnePlus julkaisi eilen tiedotteen koskien USB Type-C -lataustarvikkeidensa yhteensopivuusongelmia. Asia tuli ilmi, kun Googlen insinööri Benson Leung testasi eri valmistajien USB Type-C-kaapeleita parisen viikko sitten ja totesi OnePlussan kaapelin olevan USB-standardin vastainen. OnePlus myöntää tiedotteessaan, etteivät sen Type-C-kaapeli ja -adapteri ole täysin yhteensopivia kaikkien kolmansien osapuolien laitteiden kanssa.

Syy mahdollisiin yhteensopivuusongelmiin löytyy OnePlussan käyttämästä vastuksesta, jonka arvo on 10 kΩ USB Type-C 1.1 -standardissa määritellyn 56 kΩ sijaan. Tämän vuoksi kaapelin tai adapterin läpi on mahdollista ottaa enemmän kuin suunnitellut kaksi ampeeria virtaa, joka saattaa vahingoittaa käytettävää virtalähdettä (laturi, USB-portti tms.) Vahingoittuminen edellyttää kuitenkin sitä, että virtalähde ei ole varustettu sisäisellä mekanismilla latausvirran säätelemiseksi.

OnePlus korostaa, että Type-C-laturi ja -adapteri ovat täysin turvallisia käyttää yrityksen oman OnePlus 2 -puhelimen kanssa. Jos käyttäjä on kuitenkin ostanut Type-C-tuotteen erikseen jonkin toisen laitteen kanssa käytettäväksi, OnePlus lupaa hyvittää tuotteen asiakkalle kuluvan vuoden loppuun asti. Tiedotteen mukaan OnePlussan suunnittelutiimi on jo aloittanut uusien standardit täyttävien USB Type-C-tuotteiden kehittelyn ja yritys ilmoittaa, kun ne ovat kuluttajien saatavilla.

OnePlus Forums, In response to the Type-C cable discussions

OnePlus Type-C refund Application