Uusimmat

OnePlus-puhelinyrityksen toisella perustajalla uusia suunnitelmia – perusti audioon paneutuvan yrityksen

13.12.2020 17:23 Muropaketin toimitus

OnePlus-puhelinten perustajista Carl Pei on ollut yrityksen keulakuva heti alusta saakka, mutta yhteistyö päättyi aiemmin tänä vuonna Pein lähtiessä älypuhelinvalmistajan palveluksesta. Syynä poistumiseen oli hänen aikeensa perustaa uusi yritys.

Pein suunnitelmista on nyt saatu lisää tietoa. Lontoossa majapaikkaansa pitävän yrityksen toiminta liittyy audioon, ja sen kautta on tulossa markkinoille useita tuotteita ensi vuoden puolella. Pein puheiden perusteella vaikutti, että yritys saattaisi valmistaa ainakin kuulokkeita, mutta tästä ei ole varmuutta.

Pei sanoi saaneensa kerättyä rahoitusta seitsemän miljoonaa dollaria. Rahoittajiin kuuluu ainakin entinen Applen varatoimitusjohtaja Tony Fadell, Redditin osaperustaja Steve Huffman, youtubettaja Casey Neistat ja Twitchin osaperustaja Kevin Lin. Pei hakee jo työntekijöitä firmaansa – muun muassa käyttöliittymäsuunnittelijaa Android-sovellukselle.

Pei tarkensi myös lähteneensä OnePlussalta, koska niin ison yrityksen strategia on jo uomissaan. Hän halusi kääntää uuden sivun elämässään, jotta voisi käyttää luovuuttaan.