OnePlus yhdistää Oxygen- ja Hydrogen OS:n

06.09.2016 16:27 | Juha Kokkonen

oneplus-oxygenos-060916

Älypuhelinvalmistaja OnePlus on paljastanut xda-developersin haastattelussa, että se aikoo yhdistää Oxygen OS- ja Hydrogen OS -käyttöjärjestelmänsä yhdeksi ja samaksi ohjelmistoksi.

Hydrogen OS on yrityksen Kiinan markkinoille suunnattu käyttöliittymäkustomointi, joka on tehty kiinalaiseen makuun sopien raskaammin muokatuksi. Oxygen OS on puolestaan kansainvälisille markkinoille tarkoitettu versio, joka muistuttaa huomattavan paljon Androidin vakiokäyttöliittymää. Aiemmin Hydrogeniä ja Oxygeniä on ollut kehittämässä omat tiiminsä, jotka muutoksen myötä yhdistyvät.

Keskittämällä kahden tiimin panoksen yhteen tuotteeseen OnePlus odottaa saavuttavansa paremman lopputuloksen sekä nopeammin saatavia päivityksiä. Suurempien Android-versiopäivitysten viivästykset ovatkin olleet OnePlussan ongelma kuluneena vuonna ja myös monet käyttäjät ovat olleet asiasta närkästyneitä.

Hydrogenin ja Oxygenin yhdistäminen tarkoittaa luonnollisesti myös ominaisuuksien sulauttamista toisiinsa, eli ainakin tietynlaista sopeutumista kummankin version ystäville. Globaalin Oxygen OS:n ystävien kannattaakin totuttautua ajatukseen, jossa käyttöliittymästä tulee tulevaisuudessa aiempaa kustomoidumpi. Hiljattain OnePlus 3:lle julkaistun OxygenOS 3.5.1 community build -version kerrotaan olevan ensimmäinen kehitystiimien yhteistyössä tekemä ROM.