Opastusanimaatio paljastaa hyllytetyn Nokia Moonraker -älykellon käyttöliittymän toimintaperiaatteen

21.06.2016 17:15 | Juha Kokkonen | 4

nokia-moonraker-1-210616

Olemme uutisoineet TaskuMurossa aiemminkin Nokian Moonraker-älykellosta, joka ei lopulta koskaan päässyt markkinoille asti. Sen julkaisun oli tarkoitus tapahtua Lumia 930:n kanssa, mutta se hyllytettiin Microsoftin toimesta. Laitteesta on vuotanut jälkikäteen nettiin kuvia ja pressirenderöintejä.

Eilen nimimerkki Core julkaisi Twitterissä animaatiovideon, jossa esitellään Moonrakerin käyttöliittymän toimintaa. Kyseessä on ilmeisesti kellon Windows Phone 8.1 -sovelluksen opastusanimaatio käytön perusteista.

Animaatiossa näkyy kellon pyyhkäisyihin perustuva käyttöliittymä, jossa näytön yläpuolelta pyyhkäisemällä tulee näkyviin sovellukset ja alapuolelta ilmoitukset. Näytön alapuolista fyysistä näppäintä painamalla käyttäjällä oli puolestaan mahdollisuus siirtyä kotinäkymän ja valmiustilanäkymän välillä ja näyttöä pitkään painamalla esille saattoi kutsua valmiustilan viimeisimmät ilmoitukset.

Keskustelu

Jos tuollainen olisi ilmestynyt aikanaan, olisin sen heti ostanut ja jos sellainen vielä tulisi niin sen ostaisin. Windows kaipaa perinteisemmän mallista älykelloa ja sellainen pitäisi itse julkaista koska tuki muilta valmistajilta on kohtuullisen onnetonta. Omistin Microsoft Bandin ensimmäisen version mutta hyvin pian hankin tilalle Garmin Vivoactiven koska Bandin malli oli mielestäni huono. Kakkosversio näyttää hieman paremmalta mutta silti toivoisin pyöreää tai neliömäistä näyttöä jota voi käyttää ranteen ulkopuolelta ilman että tarvitsee päätä pitää kenossa.

Harmi vain kun Nokian kohtalo oli sinetöity jo aikoja sitten, kun yhteistyötä mikkisoftan kanssa alettiin sumplia. :(

Obi-Lan

Kyllä se alamäki oli jo alkanut paljon aikaisemmin…

Alamäki oli alkanut. Tuo "yhteistyö" varmisti ettei mitään mahdollisuutta nousta takaisin ollutkaan. On vähän outoa yhteistyötä että Redmondissa määrätään mitä yhteistyökumppanit tekee, kuten tämä pikkulaitteen hyllytys osoittaa.

Muropaketin uusimmat