UUSIMMAT

Pelit striiminä pilvestä puhelimeen – Samsung mukaan Microsoftin xCloudiin

13.11.2018 20:45 | Muropaketin toimitus | 1

Microsoft väläytti Samsungin SDC-kehittäjäpäivillä xCloud-pilvipelaamisen tuomista Samsungin puhelimiin. Xbox- ja PC -alustojen pelejä voisi tulevaisuudessa pelata puhelimilla.

Samsungin ja Microsoftin visiossa puhelimella pelattaessa ohjaamiseen käytettäisiin puhelimen kosketusnäyttöä, tai sitten puhelin liitettäisiin lisälaitteella Xbox-ohjaimeen. Project xCloudiksi nimetyn pilvipelaamiskonseptin pohjana käytetään Microsoftin Azure -pilvipalvelua, jonka laskentavoimin pelien striimaus puhelimiin toteutetaan. Eri pilvipelaamisen konseptien yhteydessä on puhuttu myös riittävän nopeiden mobiiliverkkojen saatavuudesta.

Project xCloudin aikatauluista ei vielä tiedotettu kovinkaan tarkasti, mutta mitä ilmeisimmin ensimmäiset testit ovat jo vauhdissa olemassa olevissa 4G-verkoissa.

”Aiomme yhdessä luoda tulevaisuuden, jossa sadoilla miljoonilla Samsung-puhelimien käyttäjillä on pääsy tehokkaaseen pelikokemukseen,” kertoi Microsoftin pelikumppanuuksista vastaava johtaja Sarah Bond puheessaan Samsungin tämänvuotisessa SDC-tapahtumassa.