Presidentti Trump kieltää kaupankäynnin TikTokin ja WeChatin kiinalaisten omistajien kanssa – Peliyhtiöitä rajoitukset eivät koske

07.08.2020 17:39 | Muropaketin toimitus

Presidentti Donalt Trump on allekirjoittanut määräyksen, joka estää Yhdysvaltalaisilta yrityksiltä kaupankäynnin TikTokin omistavan ByteDancen ja WeChatin omistaman Tencentin kanssa. 

Määräys tulee voimaan 45 päivän kuluttua eli 20. päivä syyskuuta. Määräyksen perusteena on Trumpin mukaan kansallinen turvallisuus, sillä presidentti pelkää, että yhdysvaltalaisten käyttäjien tiedot saattaisivat vuotaa Kiinan hallinnolle.

Käytännössä määräys tarkoittanee, että TikTok ja WeChat katoavat myös App Storesta ja Play Storesta ainakin Yhdysvalloissa. Aiheesta kertoi Los Angeles Times.

Monet saattavat tuntea Tencentin myös pelijulkaisijana, joka omistaa merkittävät siivut muun muassa League of Legendista ja Valorantista tutusta Riot Gamesista, Fortniten takaa löytyvästä Epic Gamesista sekä suomalaisesta Supercellista. Valkoinen talo on kuitenkin vahvistanut, että määräys ei tule koskemaan peliyhtiöitä tai muita WeChatiin liittymättömiä palveluita.

Muropaketin uusimmat