Uusimmat

Suosittu Prisma-kuvasovellus on nyt ladattavissa myös Androidille

25.07.2016 11:21 Juha Kokkonen

prisma-android-250716

Kesäkuussa julkaistu Prisma-kuvasovellus on kerännyt viime viikkoina huomattavaa huomiota ja saanut vuolaita kehuja eri tahoilta. Sovellus on ollut toistaiseksi saatavilla vain iOS-laitteille, joten Android-käyttäjien on pitänyt tyytyä odottajan rooliin. Nyt odotus on kuitenkin päättynyt, sillä Prisman Android-versio on ilmestynyt Play-kauppaan.

Prisma tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden muuttaa valokuvat tunnettujen taideteoksien tai graafisten kuvien tyylisiksi. Sovellus hyödyntää kuvien muodostamisessa neuroverkkoja sekä tekoälyyn perustuvia algoritmeja. Taustalla tapahtuvan ”taian” huomaa siitä, että efekti ei ilmesty muokattavaan kuvaan heti, vaan sovellus prosessoi kuvaa jonkin aikaa (laitteen suorituskyvystä riippuen).

”Taidekuvan” luominen Prismalla on yksinkertaista. Käyttäjä valitsee galleriasta haluamansa kuvan ja asettelee sekä rajaa sen haluamallaan tavalla. Tämän jälkeen käyttöliittymän alaosasta valitaan haluttu tyylilaji noin 40 eri vaihtoehdosta. Valmiin teoksen efektin voimakkuutta voi säätää ja kuva on mahdollista tallentaa tai jakaa suoraan sosiaaliseen mediaan.

Seitsemän megatavun kokoinen sovellus on ilmainen, mainokseton eikä vaadi rekisteröitymistä.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat