Uusimmat

Project S: älypuhelin 2560 x 1440 pikselin näytöllä 299 dollarin hintaan

18.11.2013 13:19 Teemu Hynninen

Taiwanissa on käynnissä kunnianhimoinen projekti, jota vetää ainakin allekirjoittaneelle täysin ennestään tuntematon BungBungame. Yhtiö on perustettu vuonna 2008 ja se on työskennellyt Project S -nimeä kantavan hankkeensa kanssa jo kaksi vuotta. Valmistajan tavoite on yksinkertainen: BungBungames haluaa luoda täydellisen älypuhelimen edulliseen hintaan.

Teknisesti kyseessä on kieltämättä varsin herkullisen kuuloinen puhelin, mutta heti kärkeen on todettava, että laite on tulossa markkinoille aikaisintaan lokakuussa 2014. Siihen mennessä ehtii siis tapahtua vielä paljon, jonka lisäksi saatavuus tulee rajoittumaan ainakin alussa Taiwaniin, Japaniin ja Yhdysvaltoihin. Joka tapauksessa Project S -puhelin tulee rakentumaan Android-käyttöjärjestelmän, 5,8 tuuman 2560 x 1440 pikselin kosketusnäytön ja aidon kahdeksanydinsuorittimen ympärille. Kaikki tämä vain 299 dollarin hintaan.

Taiwanilaispuhelimen muita ominaisuuksia ovat kolmen gigatavun käyttömuisti, 32 gigatavun sisäinen tallennustila, 16 megapikselin kamera, tuki langattomalle lataamiselle (Qi), LTE, Bluetooth 4.0, WiFi, GPS, GLONASS ja microSD-korttipaikka.

BungBungame on hiljattain aloittanut varojen hankkimisen projektilleen indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta. Tavoitteena on viiden miljoonan dollarin potti. Siitä ollaan vielä kaukana, sillä jutun kirjoituksen aikoihin rahaa oli kasassa reuilut 15 000 dollaria.

Android Beat, Project S: An incredibly high end phone that needs your support on Indiegogo to come out