Uusimmat

Puhelimiin ja taulutietokoneisiin tarkoitettu Android 2.4 on nimeltään Ice Cream Sandwich

11.05.2011 14:38 Juha Kokkonen

Android Ice Cream Sandwich

Google on esitellyt tänään I/O 2011 -tapahtuman avauspuheessa uuden Android 2.4 -version, joka on koodinimeltään Ice Cream Sandwich. Googlen Mike Claron kuvaili Ice Cream Sandwichiä kunnianhimoisimmaksi julkaisuksi tähän asti, sillä se on tarkoitettu käytettäväksi kaikissa laitteissa pienimmistä älypuhelimista tehokkaimpiin taulutietokoneisiin. Toisin sanoen Googlen tarkoituksena on siis sulauttaa Gingerbread-älypuhelinalusta ja Honeycomb-taulutietokonealusta yhdeksi ja samaksi jäätelöpatukaksi. Tämä on siltä osin hieman erikoista, että Google vasta tammikuussa esitteli eriytetyn Honeycomb-version taulutietokoneille ja jo nyt on yhtenäistämässä sitä takaisin puhelinversion kanssa.

Tiedot 2.4 Ice Cream Sandwichin ominaisuuksista jäivät vielä toistaiseksi vähiin. Mike Claron mukaan siitä löytyy holografinen käyttöliittymä, monipuolisemmat widgetit ja kehittynyt ohjelmistorajapinta. Lisäksi tilaisuudessa esiteltiin pään seuranta- ja OpenGL-demoa, jossa näkymän kuvakulma vaihtui reaaliaikaisesti käyttäjän pään asennon mukaan. Lisäksi esillä oli ominaisuus, jossa kamera tarkensi henkilöiden kasvoihin automaattisesti äänen perusteella.

Ensimmäisten Android 2.4 -laitteiden on tarkoitus saapua markkinoille vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Engadget, Google Ice Cream Sandwich coming in Q4 2011 to smartphones and tablets alike

Honeycombin ja Gingerbreadin yhdistämispuheiden äärellä hieman hämmentävää oli, että Google julkaisi myös uuden 3.1-version Honeycombista. 3.1-päivityksen kehutaan olevan merkittävä, sillä se sisältää lukuisia uudistuksia. Siitä löytyy mm. kooltaan muokattavat widgetit, tuki lukuisille USB-laitteille (mahdollistaa esimerkiksi muistitikkujen tai vaikkapa Xbox 360 -peliohjaimen kytkemisen), Google Movies -sovellus, uusi Books-sovellus, Movie Studio videoiden muokkaukseen, nopeampi selain, uusi Quick Controls -valikko sekä kesällä toimintaan tuleva Google TV -palvelu.

Motorola Xoom 3G -laitteeseen päivitys on saatavilla välittömästi ja Samsung Galaxy Tab 10.1 -laitteisiin muutaman viikon sisällä. Muiden Honeycomb-taulutietokoneiden päivitysaikataulusta ei ole vielä tietoa.

Engadget, Google announces Android 3.1, available on Verizon Xoom today

Muropaketin uusimmat