UUSIMMAT

Purkukuvat näyttävät mitä väärin päin asennettu S Pen -kynä rikkoo Note 5:n sisältä

26.08.2015 16:33 Juha Kokkonen

9to5Google

Uutisoimme eilen Samsungin uuteen Note 5 -malliin liittyvästä ongelmasta, joka mahdollistaa puhelimen pysyvän rikkoontumisen, jos S Pen -kosketuskynä työnnetään laitteen sisään väärin päin. 9to5Google-sivusto on perehtynyt tarkemmin tähän pari päivää sitten heränneeseen Samsung Galaxy Note 5:n ”kynäkohuun” ja purkanut Note 5 -puhelimen ottaakseen selvää S Pen -kynän tunnistus- ja lukitusmekanismista.

9to5Googlen tutkimuksissa selvisi, että Note 5:n kynäpaikassa on kaksi erillistä vipua, joista kumpikin saattaa vahingoittua työnnettäessä kynän väärinpäin puhelimen sisään. Vivuista pienempi on kiinni mikrokytkimessä, jonka avulla puhelin tunnistaa S Pen -kynän asennon puhelimen sisällä ja samalla osaa myös aktivoida kynään liittyviä toimintoja, kun se vedetään ulos puhelimesta. Syvemmällä lähes kynäpaikan pohjalla on suurempi vipu, joka tarttuu lähellä kynän kärkeä sijaitseviin pieniin koloihin ja pitää sen paikallaan puhelimen sisällä.

9to5Google

Jos kynä työnnetään Note 5:n sisään väärin päin, saattaa ongelmia syntyä kummankin vivun kanssa. Syvemmällä oleva suurempi vipu saattaa tarrautua kynän yläpäässä sijaitsevaan painonappiin, jota hyödynnetään normaalisti kynän irrottamisessa puhelimesta. Tästä tilanteesta kynän saattaa saada vapautettua heiluttelemalla, mutta pahimmillaan kynä jumiutuu paikkaansa erittäin tukevasti.

Vaikka kynän saisi irrotettua syvemmällä sijaitsevasta vivusta, jää jäljelle vielä pienempi muovinen tunnistinkytkimen vipu, joka saattaa myös tarrautua kiinni kynän päässä olevaan nappiin. Pienikokoinen vipu katkeaa helposti, jolloin kynän tunnistus ei enää toimi. Kytkin on juotettu kiinni puhelimen pääpiirilevylle, joten sen vaihtaminen on hankalaa ja kallista.

9to5Google, Explained: Here’s exactly what happens when the Note 5’s S Pen is put in backwards [Teardown]