UUSIMMAT

Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin uudet testitulokset lupaavia

24.03.2017 10:05 |

Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin odotetaan vauhdittavan suurta osaa tämän vuoden lippulaivajulkaisuista. Ensimmäistäkään piiriä hyödyntävää laitetta ei vielä ole kaupoissa, mutta Samsung Galaxy S8 ehtinee käyttämään sitä ensimmäisenä. AndroidPolicen David Ruddock on päässyt kuitenkin Qualcomm-vierailullaan viettämään aikaa Snapdragon 835 -referenssitoteutuksen kanssa ja ajanut sillä suorituskykytestejä.

Laitevalmistajan väitteiden mukaan 835 olisi 20 prosenttia nopeampi kuin aiempi 820-alusta, ja lisäksi myös 25 prosenttia energiatehokkaampi. Ruddock vertasi uuden, kovin viimeistelemättömäksi kerrotun testilaitteen tuloksia isoon kasaan muita puhelimia ja järjestelmäpiirejä. Verrokkeina olivat Snapdragon 821 -puhelimet OnePlus 3T ja Google Pixel XL, Snapdragon 820 ja Exynos 8890 Samsungin Galaxy S7 -mallien muodossa sekä Kirin 960 -järjestelmäpiirillä varustettu Huawei P10.

Tärkeimpinä löydöksinä mittauksista mainittakoon seuraavia:

  • Geekbench 4 -testissä 835 päihitti selvästi kaikki kilpailijansa. Verrattuna 821-versioon parannusta testitulokseen montaa ydintä käyttäessä tuli lähes 40%. Yhden ytimen kanssa parannusta oli vain noin 10% verran.
  • Uusi Adreno 540 GPU puolestaan vauhditti GFXBench-tulokset noin 30 prosenttia paremmiksi kuin 821-piirillä ajetut mittaukset. Niin Exynos kuin Kirinkin jäävät selvästi jälkeen Qualcommin tuotteille GFXBench-grafiikkasuorituskykyä mitattaessa.
  • 3DMarkin kohdalla parannusta GL ES 3.0 -testissä tuli lähes 50 prosenttia. Yhtä kovia lukuja löi pöytään myös Google Octane -testi, mutta hämmentävästi SunSpider- ja Kraken-testeissä Snapdragon 835 jäi pahnanpohjimmaiseksi. Ruddock epäilee, että erikoinen tulos saattoi johtua testilaitteen Chrome-versiosta.
  • Suositun AnTuTu -testin tuloksiin vaikuttavat monet muutkin tekijät puhtaan cpu/gpu-laskentatehon lisäksi, eikä Ruddockilla ollut tietoa referenssitoteutuksen muista spekseistä. Siitä huolimatta AnTuTu -tulos 181000 on komea, ja siinäkin 835 päihitti kaikki kilpakumppanit.

Testiartikkelin lopuksi Ruddock muistuttaa, että testit ovat vain testejä, eivätkä niiden tulokset välttämättä näy samansuuruisina kehitysaskelina reaalimaailmassa. Kovin lupaavilta ensimmäiset tulokset silti vaikuttavat.