S60-alusta uudistuu

29.05.2006 00:00 |

Nokia on esittelyt uutta versiota S60-alustasta. 3rd Edition Feature Pack 1 päivittää maailman suosituimman matkapuhelinalustan ominaisuuksia monella osa-alueella. Matkapuhelinvalmistajille laitealusta tulee saataville kesällä, joten ensimmäiset uusia ominaisuuksia sisältävät päätelaitteet saapunevat kauppoihin talven kuhjeessa.

Yksi mielenkiintoisimmista uudistuksista on perusohjelmiston päivitysmahdollisuus verkon kautta. Matkapuhelimen ohjelmistopäivityksessä ei siis enää tarvitse raahautua lähimpään huoltoon, vaan esimerkiksi operaattori voi tarjota päivityksiä langattomasti. Nokia kuitenkin korostaa, että ominaisuutta tuskin tulee kaikkiin uuden S60-alustan sisältäviin matkapuhelimiin.

Käyttäjälle suurimmat uudistukset sisältyvät käyttöliittymään. Perusresoluutio on nostettu 176 x 208 ja sen moninkerrasta 352 x 416:sta täyttämään nykyajan vaatimukset. Uudet suositusresoluutiot ovat 320 x 240, 640 x 240 ja 640 x 480, joskin valmistaja voi käyttää halutessaan myös muita vaihtoehtoja.

Käyttöliittymää on mahdollista muokata haluamakseen XML-kuvauskielen avulla. Operaattori tai käyttäjä voi viritellä erilaisia väriteemoja ja omia asetuksia perusnäkymää viihdyttämään. Muutenkin käyttöliittymän ylimääräisiä kuvakkeita on karsittu poistamalla joukko vähän käytettyjä ohjelmia.