UUSIMMAT

SamMobile: Näin toimii Samsung-puhelimien tuleva Smart Glow -ominaisuus

29.06.2016 19:02 | Pekko Lainiala | 1

Samsung Smart Glow

Samsung-uutisointiin erikoistunut SamMobile on jo parisen viikkoa sitten kertonut ensimmäisen kerran ominaisuudesta, jonka odotetaan saapuvan markkinoille nimellä Smart Glow. Ominaisuuden ensiesiintyminen tulee tiettävästi tapahtumaan Galaxy J2 (2016):n julkaisun myötä.

Nyt sivusto on saanut vielä tarkempia tietoja uudesta toiminnosta. Yksinkertaisesti selitettynä kyseessä on normaalin ilmoitus-LEDin korvike, joka tuo mukanaan muutamia uusia toimintoja. Normaalista ilmoitusvalosta poiketen ilmoitukset esiintyisivät tosin takakameraa ympäröivällä ”LED-renkaalla”.

Samsung Smart Glow

Kolmena yksinkertaisimpana käyttötarkoituksena tullaan sivuston mukaan näkemään Samsungin edge-puhelimista tuttu jokaisen henkilön omalla värityksellä vilkkuva ilmoitusvalo, hälytystoiminto joka kertoo esimerkiksi puhelimen lataamistarpeesta sekä viimeisimpänä Selfie-avustaja, jonka tarkoituksena on helpottaa omakuvien ottamista takakameralla (joka on yleensä parempitasoinen kuin etukamera) siten, että kameraa ympäröivällä valolla voidaan ohjata käyttäjä saamaan itsensä kuvaan.

Näiden kolmen perustoiminnon lisäksi Smart Glow:n odotetaan sisältävän säähän ja terveyteen liittyvät käyttötarkoitukset. Puhelinta ravistamalla LED-valon oletetaan näyttävän sään tyyppi värikoodein ja terveystoiminto taas tulee olemaan ilmeisesti pulssimittaukseen liittyvä (erillistä pulssimittaria siis ei tarvittaisi vaan LED-rengas kykenisi mittamaan käyttäjän pulssin).

Keskustelu

Nyt alkaa tuntua siltä, että ideat uusien ominaisuuksien suhteen ovat loppu ja väkisin innovoidaan jotakin ihmeteltävää. Kuinka moni älypuhelinkäyttäjä pitää puhelinta normaalisti pöydällä näyttö alaspäin? Tai ottaa selfieitä takakameralla? Ja jos puhelinta ravistamalla saadaan säätieto näkymään takakuoressa värikoodein, niin miksei vain napauta sitä virtanäppäintä ja katso lukitusnäytöltä sitä säätilaa ihan symboleina ja numeroarvoina puhelimen ollessa loogisesti näyttö käyttäjää kohti?

Muropaketin uusimmat