Uusimmat

Samsung Galaxy S II: Iso näyttö ja järjettömän nopea – TaskuMuron ensitunnelmat

02.05.2011 16:40 Sampsa Kurri

iPhone 4 vasemmalla, Galaxy S II oikealla

Muropaketin testattavaksi saapui tänään Samsungin Galaxy S II, joka esiteltiin helmikuussa Barcelonassa Mobile World Congress 2011 -tapahtumassa. Android 2.3 -käyttöjärjestelmällä varustetun laitteen sisuksista löytyy kaksi 1,2 GHz:n kellotaajuudella toimivaa prosessoriydintä ja 4,3-tuumainen Super AMOLED Plus -näyttö tukee 800×480-resoluutiota.

Laitteen takakuori on erittäin muovisen tuntuinen, kuten ensimmäisen sukupolven Galaxy S:ssä, mutta pyöreän ja 8,5 mm ohuen muotoilun ansiosta se tuntuu kädessä hyvältä ja kevyeltä. Muovisesta olemuksesta huolimatta laitteen rakenne on erittäin jämäkkä. 4,3-tuumaisen näytön myötä Galaxy S II on noin 6,6 cm leveä, mutta ei kuitenkaan tunnu kädessä liian suurelta. Älypuhelimissa siirrytäänkin todennäköisesti tämän vuoden aikana kohti 4,5 tuuman näyttökokoa.

Galaxy S II:n nettiselain toimii todella nopeasti eikä sivujen lataamisen yhteydessä tai rullatessa ole havaittavissa nykimistä tai takkuilua. Perinteisen kahden sormen pinch-zoomauksen lisäksi sivuja pystyy lähentämään ja loitontamaan painamalla molemmilla peukaloilla näyttöä ja kallistamalla laitetta.

Suurempi versio kuvaa klikkaamalla

Apple iPhone 4:n 3,5-tuumaiseen näyttöön ja 960×640-resoluutioon verrattuna Galaxy S II:n pikselitarkkuus (PPI, pixels per inch) jää 800×480-resoluutiolla heikommaksi. Yllä olevassa vertailukuvassa iPhone 4:n ja Galaxy S II:n näytöille on avattu Ampparit.com-sivuston uutisotsikot. Galaxy S II:lla otsikot pikselöityvät selvästi, mutta samalla näyttöalaa on tarjolla runsaasti enemmän.

Päivitys: Galaxy S II:n selaimen ominaisuuksista voi säätää näytön kirkkauden erikseen, joka on yllä olevassa kuvassa säädetty maksimiin.

Tutustumme TaskuMurossa Galaxy S II:n ominaisuuksiin ja käyttökokemuksiin tarkemmin erillisen artikkelin muodossa toukokuun aikana.